Hoe zit het met de Skills van mediavormgever Chris Bosch?

Vrijdag 31 januari mag hij het laten zien, tijdens de vakwedstrijd van Skillsheroes. Dan vertegenwoordigt Chris, derdejaars Grafische Vormgeving, het Grafisch Lyceum Utrecht tijdens de kwalificatiewedstrijd voor mediavormgevers. ‘Natuurlijk zou ik graag winnen, maar ik vind het al een eer om mee te doen.’

Grondige voorbereiding

Vooraf krijgen de deelnemers heel beperkt informatie over de opdracht. Chris vertelt: ‘Ik weet dat we een logo en een styleguide moeten maken voor een bedrijf dat milieuvriendelijk en innovatief is en producten aan nationale en internationale overheden levert. Ik bereid mij voor door mij een voorstelling te maken van een dergelijk bedrijf. De hulp van mijn begeleider Lennard Blokker draagt zeker ook bij. Verder kijk ik video’s over design, branding en marketing en volg ik tutorials, zodat ik daarvan gebruik kan maken tijdens de wedstrijd.’

‘Natuurlijk hoop ik dat ik na deze ronde door mag naar het NK en uiteindelijk misschien zelfs het WK’, benadrukt Chris. ‘En het zou super zijn als de winst bijdraagt aan mijn carrière, omdat ik bijvoorbeeld kan gaan freelancen, stagelopen of werken bij toffe bedrijven. Maar, eerst morgen maar eens doorkomen! Meedoen namens onze school vind ik al een eer.’

Foto: Chris Bosch (links) met zijn begeleider Lennard Blokker