Aanmelden

Aanmeldprocedure

Aanmelden gaat het snelste met het digitale aanmeldformulier. De link naar het digitale aanmeldformulier vind je in het groene vlak.

Het Grafisch Lyceum Utrecht is een creatieve vakschool. Alle leerlingen die zich bij ons aanmelden, zijn geïnteresseerd in vormgeven, techniek en media. Tijdens de aanmeldprocedure helpen we je om de juiste opleiding te kiezen. Je verdiept je natuurlijk in de verschillende opleidingen bij onze school maar ook in jezelf! In de aanmeldprocedure onderzoek je je motivatie, talenten en interesses. Door dit zorgvuldig te doen zet je een belangrijke stap voor je toekomst!

De datum waarop je je aanmeldt is bepalend voor de plaatsing. Dus hoe eerder je je aanmeldt, hoe groter de kans dat er nog een plek beschikbaar is.

Sommige opleidingen zijn al vol

De volgende opleidingen zijn gesloten voor aanmelding :

 • Mediavormgever – Animatie en Audiovisuele vormgeving
 • Mediavormgever – Game Artist
 • Mediavormgever – Grafische vormgeving
 • Mediavormgever – Crossmedia
 • Applicatieontwikkelaar – Gamedeveloper

Je kunt je maar voor één opleiding aanmelden. Wil je tijdens de aanmeldprocedure toch liever een andere opleiding, dan kun je switchen. De datum waarop je dit aangeeft via aanmelden@glu.nl geldt dan als je nieuwe aanmelddatum.

Er is een aantal verplichte onderdelen in de aanmeldprocedure:

 • Digitaal doorstroomdossier (DDD) invullen en opsturen
 • Kennismakingsbrief schrijven en inleveren
 • Keuzeopdracht uitwerken en meenemen naar de Studiekeuzecheck
 • Deelname aan de leerbehoeftecheck en/of studiekeuzecheck
 • Doorgeven definitieve studiekeuze (invullen en retourneren kaartje)
 • Inleveren diploma dat voldoet aan de toelatingseisen van de opleiding naar keuze
 • Heb je je aangemeld voor een niveau 2-opleiding, dan maakt een capaciteiten- en persoonlijkheidstest deel uit van de verplichte onderdelen.

Stap 1: Check op toelaatbaarheid

Na je digitale aanmelding vragen we je informatie te sturen. Er wordt gekeken of je toelaatbaar bent. Hiervoor lever je je Digitaal Doorstroom Dossier (DDD), een kennismakingsbrief en een kopie van je laatste cijferlijst in. Ben je toelaatbaar, dan word je uitgenodigd voor een leerbehoeftecheck of voor de studiekeuzecheck. Ben je niet toelaatbaar, dan nemen we contact met je op.

Stap 2: Leerbehoeftecheck

Als je extra ondersteuning nodig hebt vanaf de start van de opleiding, dan word je uitgenodigd voor een leerbehoeftecheck. Dit is een gesprek met een docent die werkt bij het team van de opleiding van je keuze. Samen bekijk je wat je nodig hebt en wat wij kunnen bieden. Je ouders zijn ook welkom bij dit gesprek. Na de leerbehoefte-check word je uitgenodigd voor de studiekeuzecheck.

Stap 3: Studiekeuzecheck

De studiekeuzecheck is een inspirerende bijeenkomst waar je docenten en studenten van de opleiding ontmoet. Je laat je werk zien en bespreekt jouw verwachtingen van de opleiding. Twijfel je tussen opleidingen dan kun je dit bij de studiekeuzecheck bespreken. Er zijn studenten en docenten van alle opleidingen. Wil je na de studiekeuzecheck liever een andere opleiding kiezen dan kan dat als er nog plek is.

Voor de studiekeuzecheck maak je een Keuzeopdracht. Heb je al eigen werk, dan kun je dit natuurlijk meenemen.

De studiekeuzecheck vindt plaats op iedere woensdag van 13.00-15.00 uur of van 15.00-17.00 uur op de Vondellaan 178 in Utrecht.

Stap 4: Studiekeuzeadvies

Aan het einde van de studiekeuzecheck krijg je een advies. Hier staat op welke opleiding(en) van het GLU bij jouw niveau, interesse en talenten past. Als de opleiding van je keuze vol is, wordt een andere opleiding geadviseerd.
Je kunt ook kiezen voor de wachtlijst van de opleiding van je eerste keuze. We hebben een wachtlijst omdat studenten soms het diploma niet halen of zich nog bedenken.

Stap 5: Je definitieve keuze

Uiteindelijk kies jij de opleiding. Je geeft jouw definitieve keuze uiterlijk één week na de studiekeuzecheck.

Algemene informatie over de aanmeldprocedure:

Je kunt je aanmelden vanaf 2 oktober tot 1 april. Sommige opleidingen zitten al eerder vol, meld je daarom zo snel mogelijk aan.

We hebben bij alle opleidingen een maximaal aantal plaatsen. Als je de aanmeldprocedure hebt doorlopen, wordt je als de opleiding van je keuze nog niet vol is voorlopig geplaatst. Je wordt definitief geplaatst als je je diploma hebt behaald. Hoe eerder je je aanmeldt hoe groter de kans dat je een plek bij de opleiding van je keuze krijgt. Studenten die intern doorstromen, hebben voorrang bij plaatsing.

Voor het studiejaar 2018-2019 zijn de volgende aantallen plaatsen door het College van Bestuur vastgesteld:

Mediavormgeven (totaal) 486
Grafische Vormgeving 135
Webdesign 81
Game Artist 54
Animatie en Audiovisuele Vormgeving 108
Crossmedia 108
Applicatieontwikkeling (totaal) 108
Gamedeveloper 54
Mediadeveloper 54
Mediamanagement en Marketing 81
Communicatie en Marketing 27
Allround dtp’er 54
Medewerker Creatieve Productie 44

We hanteren geen aanvullende eisen, bij een aantal opleidingen wordt bijv. rekenen/wiskunde geadviseerd.

Heb je vragen over de aanmeldprocedure? Neem contact op met het Servicepunt: telefoon (030) 280 70 72.

 

driestudenten1000px

 

Online Aanmelden

Door een storing krijg je tijdelijk geen bevestigingsmail als je je aanmeldformulier verstuurd hebt. Sorry hiervoor, er wordt aan gewerkt. Je aanmelding komt wel goed bij ons binnen.

Vul het digitale aanmeldformulier volledig in. Zorg dat je je BSN (Burgerservicenummer) bij de hand hebt. Bij de vraag 'School van herkomst' kan het zijn dat jouw school er niet tussen zit. Laat het veld dan leeg, wij nemen contact met je op als we je aanmelding binnen hebben.

Naar het aanmeldformulier 2018-2019 »