Aanmelden

Je kunt je nu aanmelden voor het schooljaar 2019-2020. Meld je aan vóór 1 april 2019 als je op het vmbo zit.

Aanmeldprocedure

Aanmelden gaat het snelste digitaal met het aanmeldformulier. Het aanmeldformulier vind je in het groene vlak.

Het Grafisch Lyceum Utrecht is een creatieve vakschool. Alle leerlingen die zich bij ons aanmelden, zijn geïnteresseerd in vormgeven, techniek en media. Tijdens de aanmeldprocedure helpen we je om de juiste opleiding te kiezen. Je verdiept je natuurlijk in de verschillende opleidingen bij onze school maar ook in jezelf! In de aanmeldprocedure onderzoek je je motivatie, talenten en interesses. Door dit zorgvuldig te doen zet je een belangrijke stap voor je toekomst!

De datum waarop je je aanmeldt is bepalend voor de plaatsing. Dus hoe eerder je je aanmeldt, hoe groter de kans dat er nog een plek beschikbaar is.

Je kunt je maar voor één opleiding aanmelden. Wil je tijdens de aanmeldprocedure toch liever een andere opleiding, dan kun je switchen als er bij die opleiding nog plek is.


Wachtlijsten

Voor onderstaande opleidingen hebben we al veel aanmeldingen en word je op een wachtlijst geplaatst:
– Animatie en audiovisuele vormgeving (niveau 4)
– Game artist (niveau 4)
– Game developer/ Game programmer (niveau 4)
– Grafische vormgeving (niveau 4)
– Medewerker creatieve productie (niveau 2)
– Crossmedia (niveau 4)

We hebben binnen de school meer opties. Meld je je aan voor een opleiding met een wachtlijst dan zoeken we samen naar andere mogelijkheden.
We adviseren je om je te oriënteren bij onze opleidingen: Communicatie en Marketing en Webdesign.


De verplichte onderdelen in de aanmeldprocedure zijn:

  • Digitaal doorstroomdossier (DDD) invullen en opsturen
  • Kopie van recente cijferlijst
  • Kennismakingsbrief
  • Keuzeopdracht
  • Deelname aan de leerbehoeftecheck en/of studiekeuzecheck
  • Heb je je aangemeld voor een niveau 2-opleiding, dan maakt een capaciteiten- en persoonlijkheidstest deel uit van de verplichte onderdelen.

Heb je alle stappen doorlopen dan geef je je definitieve keuze door en dan geven wij, als er nog plek is, aan dat je voorlopig geplaatst bent. Dan hoef je alleen nog je diploma te halen om bij ons te kunnen starten.

Stap 1: Check op toelaatbaarheid

Na je digitale aanmelding vragen we je informatie te sturen. Er wordt gekeken of je toelaatbaar bent. Hiervoor lever je je Digitaal Doorstroom Dossier (DDD), een kennismakingsbrief en een kopie van je laatste cijferlijst in. Ben je toelaatbaar, dan word je uitgenodigd voor een leerbehoeftecheck of voor de studiekeuzecheck. Ben je niet toelaatbaar, dan nemen we contact met je op.

Stap 2: Leerbehoeftecheck

Als je extra ondersteuning nodig hebt vanaf de start van de opleiding, dan word je uitgenodigd voor een leerbehoeftecheck. Dit is een gesprek met een docent die werkt bij het team van de opleiding van je keuze. Samen bekijk je wat je nodig hebt en wat wij kunnen bieden. Je ouders zijn ook welkom bij dit gesprek. Na de leerbehoefte-check word je uitgenodigd voor de studiekeuzecheck.

Stap 3: Studiekeuzecheck

De studiekeuzecheck is een inspirerende bijeenkomst waar je docenten en studenten van de opleiding ontmoet. Je laat je werk zien en bespreekt jouw verwachtingen van de opleiding. Twijfel je tussen opleidingen dan kun je dit bij de studiekeuzecheck bespreken. Er zijn studenten en docenten van alle opleidingen. Wil je na de studiekeuzecheck liever een andere opleiding kiezen dan kan dat als er nog plek is.

Voor de studiekeuzecheck maak je een Keuzeopdracht. Heb je al eigen werk, dan kun je dit natuurlijk meenemen.

De studiekeuzecheck vindt plaats op iedere woensdag van 13.00-15.00 uur of van 15.00-17.00 uur op de Vondellaan 178 in Utrecht.

Stap 4: Studiekeuzeadvies

Aan het einde van de studiekeuzecheck krijg je een advies. Hier staat op welke opleiding(en) van het GLU bij jouw niveau, interesse en talenten past. Als de opleiding van je keuze vol is, wordt een andere opleiding geadviseerd.
Je kunt ook kiezen voor de wachtlijst van de opleiding van je eerste keuze. We hebben een wachtlijst omdat studenten soms het diploma niet halen of zich nog bedenken.

Stap 5: Je definitieve keuze

Uiteindelijk kies jij de opleiding. Je geeft jouw definitieve keuze uiterlijk één week na de studiekeuzecheck door.

Algemene informatie over de aanmeldprocedure:

Je kunt je aanmelden vanaf 1 oktober tot 1 april. Sommige opleidingen zitten al eerder vol, meld je daarom zo snel mogelijk aan.

We hebben bij alle opleidingen een maximaal aantal plaatsen. Als je de aanmeldprocedure hebt doorlopen, wordt je als de opleiding van je keuze nog niet vol is voorlopig geplaatst. Je wordt definitief geplaatst als je je diploma hebt behaald. Hoe eerder je je aanmeldt hoe groter de kans dat je een plek bij de opleiding van je keuze krijgt. Studenten die intern doorstromen, hebben voorrang bij plaatsing.

Het College van Bestuur heeft voor het schooljaar voor 2019-2020 het volgende aantal studieplaatsen per opleiding  vastgesteld:

Mediavormgeven (totaal) 486
Grafische Vormgeving 135
Webdesign 81
Game Artist 54
Animatie en Audiovisuele Vormgeving 108
Crossmedia 108
Applicatieontwikkeling (totaal) 108
Game Developer – Game Programmer 54
Mediadeveloper – Webdeveloper 54
Mediamanagement en Marketing 81
Communicatie en Marketing 27
Creatief dtp’er 54
Medewerker Creatieve Productie 44

 

We hanteren geen aanvullende eisen, bij een aantal opleidingen wordt bijv. rekenen/wiskunde geadviseerd.

Heb je vragen over de aanmeldprocedure? Neem contact op met het Studenten Servicepunt: telefoon (030) 280 70 80 of mail naar aanmelden@glu.nl.

driestudenten1000px

 

Online Aanmelden

Vul het digitale aanmeldformulier volledig in. Zorg dat je je BSN (Burgerservicenummer) bij de hand hebt. Bij de vraag 'School van herkomst' kan het zijn dat jouw school er niet tussen zit. Laat het veld dan leeg, wij nemen contact met je op als we je aanmelding binnen hebben.

Aanmeldingsformulier »