Informatie voor decanen

Student Claire poseert voor blauwe muur
Student Claire poseert voor blauwe muur
Als decaan ben je een belangrijke informatiebron voor leerlingen die een beroepskeuze moeten maken. Om jouw leerlingen te helpen met het maken van een juiste keuze bieden wij verschillende activiteiten en mogelijkheden.

Voor­lichting

Voorlichting is belangrijk onderdeel in het keuzeproces van een studiekiezer. Wij helpen jouw leerlingen graag met verschillende middelen en activiteiten.

Helpen bij studiekeuze

Twijfelen leerlingen of hebben ze hulp nodig bij het maken van een studiekeuze? Hieronder vind je een aantal handige tools die kunnen helpen.

Aanvragen voor deelname aan beroepenmarkten en informatiemiddagen of avonden bij jouw op school? Mail ons.

Mailen

In week 46 (6 – 10 december) en week 6 (7 – 11 februari) organiseren wij mbo-oriĆ«ntatieworkshops. Tijdens deze workshops kan de leerling een les volgen, kennismaken met studenten en docenten en sfeer proeven van de school. Zodra het rooster bekend is, communiceren we die via deze website en via onze nieuwsbrief.

In onze opleidingenbrochure voor het studiejaar 2022-2023 vind je informatie over onze opleidingen, verhalen van studenten en tips over het aanmeldproces. Een of meerdere brochures ontvangen? Stuur ons een mail.

Mailen

In 2021 hebben acht mboā€™s in de regio Utrecht hebben een interactief magazine gemaakt.Ā  Mbo Studiekeuzegids Regio Utrecht.

Met de informatie in dit magazine krijgen leerlingen een indruk van de verschillende domeinen en opleidingen die deze scholen aanbieden. Een handige tool om leerlingen te helpen met hun studiekeuze.

 

de aanmeldprocedure: Eerst meld je je aan voor 1 april, vervolgens krijg je een bevestiging via de mail. Uiteindelijk krijg je een thuisopdracht die je laat zien tijdens de studiekeuzecheck. Na het studiekeuzeadvies hoor je of je bent aangenomen of niet. Als jij je definitieve keuze hebt doorgegeven, ontvangen wij jou graag op het GLU!

CONTACT

Meer informatie over voorlichtingsactiviteiten en mogelijkheden? Mail ons.

Mailen

Op de hoogte gehouden worden van onze voorlichtingsactiviteiten? Meld je hieronder aan voor onze nieuwsbrief