Starten met een brede basis

Student Mediamanagement en Marketing, Kazu Landman, startte na het behalen van haar havodiploma met een mbo-opleiding. Een bijzondere keuze volgens haar docenten op de middelbare school, maar voor haar een heel bewuste keuze.
Student Kazu komt van de Havo en studeert nu aan het GLU

β€œDe vakken Engels, Nederlands en rekenen gaan mij, door mijn havo-achtergrond gemakkelijk af. Maar voor de nieuwe vakken, die ik niet op het middelbare kreeg, moet ik echt wel mijn best doen!”, aldus Kazu.

Kazu is blij dat ze deze keuze heeft gemaakt. β€œJe hoeft je niet verplicht te voelen om naar het hbo te gaan als je op de havo zit. Via een mbo-opleiding naar het hbo heeft veel voordelen als je door wilt studeren. Ik raad iedereen, die op de havo zit, aan om niet alleen naar hbo-vervolgopleidingen te kijken. Wie weet vind je op het mbo wel een hele leuke studie die bij je past!”

Zit je nu op de havo en zit je niet op je plek of ga niet over naar havo 5? Je kunt met een overgangsbewijs van havo 3 naar 4 ook al overstappen naar het mbo. Bij de opleiding Mediamanagement en Marketing kun je zelfs halverwege het eerste schooljaar, in februari, instromen.