Open
Dag

Wil jij kennis maken met de creatieve en technische mbo-opleidingen van het Grafisch Lyceum Utrecht? Geef je op voor de Open Dag van zaterdag 18 november!

Onze
School

Bij Het Grafisch Lyceum Utrecht ben je geen nummertje. Dat klinkt misschien cliché, maar het is o zo waar. Onze vakschool is kleinschalig en onze docenten zijn enorm betrokken. Daardoor voelt alles heel persoonlijk aan. Vol enthousiasme maken we jou wegwijs in de wereld van media, vormgeving en communicatie.

Geef je op voor de Open Dag

Studenten zijn in het prinslokaal bezig met een nieuw project over duurzaamheid
Administratief Medewerker

Onze opleidingen

MEDIAMANAGEMENT EN MARKETING
/ MARKETING – EN COMMUNICATIESPECIALIST

Werk jij mee op de open dagen van je sportvereniging? Schud jij moeiteloos stukjes voor de schoolkrant uit je mouw? En post jij toffe beelden met creatieve teksten op Instagram? Wellicht is één van deze twee opleidingen wel iets voor jou. Je leert hier alles over het inzetten van media, marketing en communicatie. En dat is een hele hoop! Van het organiseren van een evenement tot het opzetten van een toffe campagne voor een bedrijf of het bedenken van posters voor in het bushokje. Lees verder en ontdek meer over deze opleidingen.

Media
vormgeven

Hou jij van mooie dingen maken? In wat voor vorm dan ook? Dan is mediavormgeving perfect voor jou! Binnen deze opleiding kun je vele kanten op. Zo kun je bijvoorbeeld leren spetterende animatiefilmpjes te maken en toffe websites en games te ontwikkelen. Ook kun je aan de slag met het ontwerpen van logo’s en huisstijlen en ontdek je hoe je verschillende media het beste kan inzetten. Bij deze opleiding is één ding zeker: het resultaat is iets om trots op te zijn! Binnen Mediavormgeven kies voor één van de zes richtingen hiernaast.

CREATIve SOFTWARe DEVELOPment

We zijn altijd online. Met dank aan alle websites en apps die 24 uur per dag draaien en de games die we spelen. Dat gaat allemaal niet vanzelf. Bij de opleiding Creative Software Development ontdek je wat er achter de schermen gebeurt bij apps, websites en games. Je leert hoe ze van binnen en buiten in elkaar zitten. Zo weet je straks precies hoe je een app bouwt, een website gebruiksvriendelijk maakt, een hele vette game ontwerpt of een echte en virtuele omgeving met elkaar combineert. Geen digitale puzzel is te moeilijk voor jou! Na een gezamenlijk halfjaar kies je voor één van de drie richtingen hiernaast of je kiest voor een combinatie van de verschillende richtingen. Bij deze vierjarige opleiding kun je versnellen van vier naar drie jaar.

Mediamaken

Voor creatieve doeners die houden van aanpakken en een bijdrage leveren aan het productieproces van media-uitingen is één van deze twee opleidingen een goede keuze. Je start op niveau 2, Mediamaker (voorheen Medewerker Creatieve Productie) of niveau 3, Allround Mediamaker (voorheen Creatief DTP’er). Deze twee werken nauw samen. Je wordt geplaatst op basis van je vooropleiding, met vmbo-basis is dat op niveau 2 en met vmbo-kader of hoger is dat op niveau 3. Doordat de opleidingen in het eerste jaar ongeveer hetzelfde programma aanbieden kun je makkelijk overstappen van het ene naar het andere niveau. We kijken daarvoor, samen met jou, naar wat het beste bij je past.

Ben je al aan werk bij bijvoorbeeld een drukkerij? We hebben ook een BBL-opleiding waarbij je vier dagen werkt en één dag naar school gaat.