Stage lopen

Stage is een belangrijk onderdeel in je opleiding want het is het startpunt van je carrière.

De officiële naam voor stage is Beroeps Praktijkvorming (BPV). Volg je een opleiding op niveau 4, dan heb je gemiddeld twee stageperiodes van 5 maanden. Bij de niveau 2- en 3-opleidingen heb je één stageperiode.

Het Grafisch Lyceum Utrecht heeft een eigen stagebureau: Bureau Bedrijfscontacten. Bureau Bedrijfscontacten zorgt ervoor dat je werkervaring kunt opdoen bij een bedrijf dat het beste bij jou past. Ze hebben goede contacten met ruim 4.000 leerbedrijven, voornamelijk in Nederland, maar ook in het buitenland.

Bureau Bedrijfscontacten is telefonisch bereikbaar op 030 280 70 85 of per mail: bbc@glu.nl.

Begeleiding

Bij het bedrijf waar je de stage loopt, heb je een praktijkopleider die je begeleidt. Vanuit school heb je een stagebegeleider waar je tijdens je stage contact mee houdt. Je stagebegeleider zoekt je minimaal twee keer op bij het bedrijf waar je stage loopt en belt tussendoor om te vragen hoe het gaat.

Je komt zelf ook een aantal keer terug naar school voor de terugkomdagen. Tijdens die dagen staat het uitwisselen van ervaringen centraal. Daarnaast ben je die dag bezig met stagegerelateerde zaken.

Eigen leerbedrijven

Je kunt er ook voor kiezen om stage te lopen bij een van onze eigen erkende leerbedrijven.

Studio S2B is gevestigd in onze school op de Vondellaan en biedt stageplaatsen aan studenten van verschillende opleidingen. Het is een professionele ontwerp- en DTP-studio die werkt voor klanten buiten en binnen de school.

Als je belangstelling hebt om stage te lopen in onze eigen leerbedrijf, kun je contact opnemen met Bureau BedrijfsContacten.

Stage