Zes redenen om voor het GLU te kiezen

Een lachende student die op aan het werk is op haar laptop
Een lachende student die op aan het werk is op haar laptop
Ben jij je aan het oriënteren voor een mbo-opleiding? Hier zijn zes redenen om te overwegen om naar het Grafisch Lyceum Utrecht te gaan!

Zes redenen

Utrecht is de eerste studentenstad waar de mogelijkheden van mbo studenten gelijk werden getrokken met hbo en wo studenten. Je kan bijvoorbeeld als mbo-student meedoen met de introductieweken (UIT-markt) en krijgt korting bij sportverenigingen 

We vinden het belangrijk dat iedereen kan studeren. Daarom houden we de kosten zo laag mogelijk. Zo zijn alle boeken, licenties (Adobe en Microsoft) en studiemiddelen gratis. Het enige wat je moet aanschaffen is een laptop (kijk bij de opleidingen voor de specificaties) En is er een bijdrage aan excursies. Voor studenten die door financiële problemen geen laptop kunnen aanschaffen kunnen aanspraak maken op het MBO studentenfonds 

Studiemiddelen en eisen

Talentenprogramma

Bij het GLU hebben we een Hybride leeromgeving. Het belangrijkste uitgangspunt hierbij is: Leren door te doen! Docenten bij het GLU geven geen les, zij geven hun vak door. De meeste docenten staan nog met een been in de praktijk. Ze nemen hun ervaring uit de praktijk mee in de lessen. Studenten leren door veel te werken aan praktijkopdrachten. Bij Het Bureau worden ze voorbereid op hun stage.  

Hybride Leeromgeving

We zijn een kleinschalige school. Ongeveer 2300 studenten verdeelt over twee locaties en 1/3 van deze studenten is op stage. Docenten kennen hun studenten goed en studenten kennen elkaar. Docenten zijn toegankelijk en studenten geven aan dat ze zich veilig voelen. 

De meeste studenten komen uit de regio Utrecht. Toch hebben we ook studenten uit het hele land. We zijn goed bereikbaar met het OV. Station Vaartsche Rijn is 5 minuten lopen vanaf de locatie Vondellaan. Het centraal station is met de bus, trein of tram, maar ook lopen goed te bereiken.  

Ons stagebureau (BBC) zorgt ervoor dat iedere student goed wordt begeleid in het zoeken naar een passende stage.  

Stage