Mbo'ers Pakken Aan: Maak kennis met Lalo

Voor Mbo’ers Pakken Aan is Lalo Jacobs, student Game Artist, de ambassadeur voor het Grafisch Lyceum Utrecht. Lalo is geïnterviewd over de opleiding Game Artist, zijn toekomstplannen en de deelname aan Mbo'ers Pakken Aan.
  • Mbo'ers Pakken Aan
  • Ambassadeur Lalo
Creativiteit zat er bij Lalo altijd al in. Na de middelbare school startte hij een creatieve mbo-opleiding in Brabant. Al snel ontdekte hij dat zijn passie niet lag bij het ontwerpen van logo's en flyers en brak hij zijn opleiding af. Hij besloot een paar jaar te werken. Ondanks zijn leeftijd keerde hij toch weer terug naar een studie bij het Grafisch Lyceum Utrecht. Dat hij ouder is dan zijn klasgenoten ervaart hij niet als een nadeel. Hij is extra gemotiveerd en hij merkt bijvoorbeeld dat zijn levenservaring een voordeel heeft bij groepsopdrachten, waar hij een goede motivator is voor zijn jongere medestudenten. Soms leidt het zelfs tot komische situaties, vooral wanneer hij met klasgenoten praat over muziek uit zijn jeugd.

Waarom moet Lalo Landelijk Ambassadeur Mbo worden?

Lalo beschouwt het ambassadeurschap als een kans om aandacht te vestigen op het mbo. Hij benadrukt dat het mbo altijd een goede keuze is, ongeacht leeftijd, achtergrond, niveau of persoonlijke situatie. Hij wil uitdragen dat het mbo voor iedereen toegankelijk is.

een interessant feitje…

Een interessant weetje over Lalo is dat hij stiekem behoorlijk handig is, bijvoorbeeld in het in elkaar zetten van Ikea-kasten.