Docenten Laura Endert en Laurence Candel naar Helsinki voor Gamebadge project

Banner van de EU
Banner van de EU
De komende drie jaar gaan docenten, Laura Endert (Game Artist) en Laurence Candel (Creative Software Development - Game Development), meedoen aan een cool internationaal project. Samen met acht anderen scholen en partners uit de industrie gaan ze aan de slag met een gamebadge systeem. Maandag 8 april hebben zij, samen met de betrokken partners, het project afgetrapt bij de school Metropolia in Helsinki. Dit gamebadge systeem is bedoeld om vast te stellen welke skills je nodig hebt voor verschillende banen in de Europese game-industrie, en wat die skills precies inhouden op verschillende niveaus. Als genoeg mensen in de game-industrie het een goed idee vinden, zou dit systeem kunnen betekenen dat studenten tijdens hun studie 'badges' (certificaten) kunnen verdienen. Deze in de industrie erkende badges laten zien welke skills je hebt geleerd tijdens je opleiding. Stel je voor: je wilt een bronzen badge halen als 3D-modelleur. Dan betekent dat een team checkt of je de skills hebt, en als je slaagt, wordt dat erkend in heel Europa! Maar niet alleen studenten kunnen badges aanvragen, ook professionals in de industrie kunnen, mogelijk op een hoger niveau, ze aanvragen. Dat is handig, want zo kun je snel laten zien welke skills je hebt in de game-industrie. En het helpt ook om allemaal dezelfde taal te gaan spreken in de industrie. Op dit moment kan het namelijk zijn dat verschillende bedrijven iets totaal anders bedoelen met dezelfde functietitel. Lees meer over dit Gamebadge project hieronder.
gamebadge project

Voordat de competentiekaart in Europa uitgerold kan worden, voeren drie partners zet pilotcursussen uit met zilveren vaardighedenbadges voor game-docenten en professionals van deelnemende partners. Dit uitdagende Gamebadges-project resulteert in januari 2027 in een gratis online tool en Open Badges (certificaten) op drie niveaus (brons, zilver en goud) voor beroepen in de game-industrie.

De voorganger van deze competentiekaart, een Nationaal ‘Chips for Game Skills’-project (ESF, 2017-2020)Ā  werd in 2017-2020 gemaakt en is online beschikbaar.

Ontdek de competentiekaart

PROJECT PARTNERS

Luca School of Arts (Belgiƫ)
Walloniƫ Games Association (Belgiƫ)
Univerzita Karlova (Tsjechiƫ)
Asociace ČeskĆ½ch HernĆ­ch VĆ½vojĆ”Å™ÅÆ (TsjechiĆ«)Ā 
Viden Djurs (Denemarken)
Neogames Finland (Finland)
Metropolia (Finland)
Grafisch Lyceum Utrecht (Nederland)

Gamebadge project
Laura en Laurence