Video: GLUtorial - Poster maken

Bij GLUtorial nemen wij studiekiezers mee in een kleine opdracht die passend is bij een opleiding. Dit keer gaan we jou uitleggen hoe je een poster in BAUHAUS stijl kan maken!

  • GLUtorial

Digitaal werken via Canva

Wil je zelf thuis aan de slag gaan? Super leuk! Dit kan digitaal door te werken met Canva of fysiek door te werken met papier, een schaar en de stencils. Volg onderstaand stappenplan om de poster te maken via Canva.

Stap 1: Ga in je webbrowser naar www.canva.com.

Stap 2: Zoek in de balk aan de bovenkant van de website de knop ‘Drukproducten’.

Stap 3: Ga dan opzoek naar de ‘Poster (Staand – 42 X 59,4 cm)’ en klik hierop.

Stap 4: Nu heb je een leeg vel voor je open staan. Geef het bestand eerst een naam, zoals ‘BAUHAUS poster GLU’. Dit zodat je weet waar het over gaat als je het later nog wilt terugvinden.

Stap 5: Download de materialen via downloads (onderaan dit artikel) en sla ze op je bureaublad. Tip: Sla de bestanden op in een map genaamd ‘BAUHAUS poster GLU’.

Stap 6: Klik dan links in het menu op ‘Uploads’ en klik dan op ‘Bestanden uploaden’. Ga naar de map BAUHAUS poster GLU en selecteer alle bestanden en klik dan op ‘Upload’.

Stap 7: Nu laden de bestanden zich in Canva, daarna kan je op de vormen klikken en dan komen ze in het lege bestand.

Stap 8: Plaats de vormen zoals jij ze wilt in het document. En maak jouw eigen versie van de BAUHAUS poster. Onderaan dit artikel (bij downloads) vind je een aantal voorbeelden van hoe de poster eruit kan komen te zien.

Fysiek werken met papier en schaar

Liever fysiek werken met papier en schaar? De benodigdheden voor het fysiek werken zijn als volgt:

– Een printer
– Een wit A4 papier
– Schaar
– Lijm

Stappenplan

Stap 1: Print alle stencils uit. Deze vind je onderaan dit artikel (bij downloads).

Stap 2: Knip alle stencils uit, zodat je balken en verschillende grootte rondjes krijgt.

Stap 3: Ga – net zoals Indi in de video – aan de slag met het schuiven en verplaatsen van de balken en rondjes.

Stap 4: Zo maak jij jouw eigen versie van de BAUHAUS poster. Onderaan dit artikel (bij downloads) vind je een aantal voorbeelden van hoe de poster eruit kan komen te zien.

Heb jij jouw poster af? We zien heel graag het resultaat! Dit kan door ons een DM te sturen via onze socials of door de poster mee te nemen naar de welkomstmiddag.