Digitaal lesgeven

Het door de Corona-crisis ontregelde onderwijs bij het Grafisch Lyceum Utrecht wordt op dit moment hervat via het digitaal lesgeven van de docenten.
  • corona-virus
  • digitaal lesgeven

Digitaal lesgeven

Teamleider Miriam Buijs blikt terug op de eerste dagen (gedwongen) digitaal lesgeven. Haar team is verantwoordelijk voor de opleidingen DTP en Printmedia. Miriam is onder de indruk: “Docenten, studenten en onze collega’s van ICT tonen een enorme flexibiliteit en veerkracht om aan de slag te gaan in deze rare situatie. Extra lastig en een uitzondering op onze school, omdat ‘onze’ studenten van de niveau 2 en 3 opleidingen geen laptops hebben. Om die reden zijn eerder deze week tien tot twaalf studenten, die ook thuis geen alternatief beschikbaar hebben, op school geweest om een computer te lenen van onze school. Echt top, dat die zo snel geleverd konden worden. Ook mooi om te zien hoe ouders helpen om dit voor hun kind te regelen.

Omgekeerde wereld

Verder heeft ICT ook gezorgd voor licenties zodat de studenten, die dat thuis niet hadden, met de Adobe-programma’s aan de slag kunnen. Op dinsdagavond waren alle computers van de studenten DTP/PM voorzien van hardware, software en wisten ze welke taken ze deze week voor school moeten maken. Dit weekend krijgen ze een nieuwe taak voor volgende week. Docenten blijven via het programma Discord in contact met studenten. Hiermee hebben de docenten weinig ervaring, dus extra mooi om te zien dat onze eigen niveau 2-studenten hen hierbij weer helpen. Heel leuk die ‘omgekeerde wereld’.
Omdat de stages van veel studenten noodgedwongen stopgezet zijn, heeft het stagebureau een oproep gedaan om alternatieve stage-opdrachten te verzinnen. Ik zie een heleboel leuke ideeën binnenkomen.

Veel MBO’ers die voor NL staan

Al met al word ik, ondanks de heftige aanleiding, best blij van alle initiatieven en activiteiten. Met elkaar proberen we deze vreemde situatie toch werkbaar te maken en dat lukt best goed! En dat reikt verder dan onze school: ook personeel in o.a. winkels, de zorg, het openbaar vervoer, de bouw…het zijn heel veel MBO’ers die er nu staan voor Nederland!”