Unieke podcast voor ouders van studiekiezers

Speciale podcast aflevering voor ouders van studiekiezers
Speciale podcast aflevering voor ouders van studiekiezers
Speciaal voor de ouders van studiekiezers lanceert het Grafisch Lyceum Utrecht een unieke podcast. Een podcast die je gehoord moet hebben als je je zoon of dochter wilt helpen en ondersteunen bij de zoektocht naar een opleiding.
  • Podcast
  • Ouders van kiezers
  • Studiekiezers
Student met haar laptop in haar hand

Nu bijna alle voorlichtingsactiviteiten van scholen online plaatsvinden, is het nog lastiger om een vervolgopleiding te kiezen. Scholen halen alles uit de kast om de studiekiezer te helpen. Zo ook het Grafisch Lyceum Utrecht. Online Open Dagen, livestreams, chatsessies met studenten, de lancering van een WhatsApplijn en nog veel meer leuke en informatieve activiteiten voor de studiekiezer. Maar die keuze maakt deze studiekiezer vaak niet alleen, hun ouders spelen ook een belangrijke rol in dit proces.

De podcast

Docenten Arjan en Ruben, docenten aan het Grafisch Lyceum Utrecht, maakten hierover een prachtige podcast aflevering. Hierin gaan zij in gesprek met o.a.: Mylo, decaan van vmbo-school, X11 Media en Vormgeving, en Cody, eerstejaars mbo-student Mediavormgever – Crossmedia.

Mylo & Cody

Mylo wijst de ouders erop dat je niet alleen moet kijken naar de opleiding zelf, maar ook naar de school waar deze opleiding wordt gegeven. Hoe wordt het onderwijs daar aangeboden en hoe is de begeleiding bijvoorbeeld? Cody vertelt hoe haar studiekeuzeproces verliep en geeft aan wat haar heeft geholpen om tot een weloverwogen keuze te komen. Waarom koos zij uiteindelijk voor het mbo en niet voor de havo?

 

Luisteren