Winnaars Fotodok Scholieren Award 2016

Ezra Veenhof, Nieke van Kuijk, Justin Wijberg, niet op de foto: Nikki Merkx
Ezra, Nieke, Justin (niet op de foto: Nikki Merkx)

Op 24 maart 2016 vond de prijsuitreiking plaats van de FOTODOK Scholieren Award 2016. De jury koos 10 genomineerden uit de 320 inzendingen. Daarna werden de prijswinnaars bekend gemaakt door juryvoorzitter Femke Lutgerink van FOTODOK. Dit jaar is het thema ‘Familiealbum’.

De FOTODOK Scholieren Award is een project en een wedstrijd voor eerstejaarsstudenten van het Grafisch Lyceum Utrecht en derdeklassers van X11 School voor Grafimedia. Met een fotodocumentaire en een verhaal brengen zij hun leven in beeld. Op posterformaat uitgeprint, vormen de 370 documentaires in de school een indrukwekkende expositie die nog tot 1 juni te bewonderen is.

De fotodocumentaires van de winnaars krijgen vanaf 3 april ook een plaats op de buitententoonstelling van het Utrechts Archief aan de Hamburgerstraat in het centrum van Utrecht. Deze tentoonstelling sluit aan op de expositie ‘There’s something about my family’ die vanaf 3 april te zien is bij FOTODOK.

Winnaars

Ezra Veenhof (links) won de juryprijs voor beste GLU-student met zijn fotodocumentaire ‘Love your friends’.

Nieke van Kuijk (midden) won de prijs voor de beste X11-inzending met haar documentaire ‘Achter de geraniums’.

Nikki Merkx (niet op de foto) won de publieksprijs van X11 voor de documentaire ‘Ik weet niet meer wat ik moet geloven’.

Justin Wijberg (rechts) won de publieksprijs van GLU met zijn documentaire ‘Lost, and never to be found…”.

fd2016justin-wijbergfd2016nikki-merkxfd2016nieke-van-kuijkfd2016ezra-veenhof

FOTODOKJury
De jury bestond uit gerenommeerde fotografen en de winnaars van 2015: Lindsey Pinas (winnaar beste GLU-documentaire én de publieksprijs) en Max Peters (winnaar beste X11 én de Overall-prijs). Femke Lutgerink van FOTODOK was juryvoorzitter.