Passie voor gaming en communicatie: een perfecte match

Romee Lončar keek op de middelbare school elke week Gamekings.tv en droomde van een baan bij dit programma. Nu, als student Marketing- en communicatiespecialist, ziet ze deze droom werkelijkheid worden in haar stage bij het productiebedrijf van Gamekings.tv, Blammo Media. Gamekings.tv is een televisieprogramma dat van 2002 tot 2017 werd uitgezonden. Sinds 2017 worden nieuwe video's alleen nog op gamekings.tv gepubliceerd. In het programma bespreken en beoordelen doorgewinterde gamers wekelijks diverse videogames.
Student Romee vertelt over haar stage.
Student Romee vertelt over haar stage.

Leermomenten en toekomstdromen

‘Ik vind productie het leukste. Daar heb ik hier ook het meeste over geleerd. Thuis kijk ik het eindresultaat van een video vaak nog even terug en dan ben ik best trots op mezelf! Ik leer ook veel over hoe het werkt met sponsoringsdeals met bedrijven, zoals LG. Als ik aan het einde van de dag nog een snel een tekst moet schrijven geeft dat wel even stress, maar eigenlijk vind ik alles hier leuk. Wat ook super tof is, is dat ik hier games zie, die nog helemaal niet zijn uitgekomen.’ 

Het liefst zou Romee hier gaan werken, maar eerst nog een stapje verder op het hbo. ‘Werken kan altijd nog. Geld is maar voor even, ervaring is voor altijd’, aldus Romee. 

Tips voor een geslaagde stage

Romee deelt nog enkele wijze woorden voor wie op zoek is naar een stageplek: ‘vind iets wat bij je past en toon initiatief. Zelfs kleine taken kunnen je enthousiasme tonen en je kansen vergroten’.