Tevreden opdrachtgevers en studenten tijdens eindpresentatie ‘Wij zijn de wijk’

Op 10 mei jl. presenteerden studenten van het eerste en tweede leerjaar Grafische Vormgeving hun werk aan verschillende opdrachtgevers uit de wijk. Van 15 april t/m 10 mei hebben zij i.o.v. buurtbewoners voor het zesde achtereenvolgende jaar uiteenlopende grafische vraagstukken uitgewerkt. Betrokken instanties zoals de Gemeente Utrecht, Ondernemingsvereniging Centrum Rivierenwijk, de kerk en georganiseerde zzp’ers organiseren het wijkproject samen met het Grafisch Lyceum Utrecht.

Het maken van een logo voor een band, het ontwerpen van een bordspel dat gebruikt kan worden voorin burgerschap- en maatschappijleerlessen, het vormgeven van lesmateriaal en het ontwerpen van een huisstijl voor een basisschool. Allerlei onderdelen van Grafische Vormgeving komen bij dit jaarlijks terugkerende project aan bod. Aan het woord twee studenten, die de afgelopen periode hebben meegedaan.

Politiekbordspel

Ellen van der Bijl heeft een politiekbordspel gemaakt dat gebruikt kan worden in bijvoorbeeld lessen burgerschap op onze school. Toen zij van start ging met deze vraag wist zij vrijwel niks van politiek af. ‘’Ik ben zelfs niet gaan stemmen de vorige keer! Het had mijn interesse gewoon niet. Door dit project ben ik echt meer over de politiek te weten gekomen. En ik ga ook zeker stemmen op 23 mei.’’ Het bordspel van Ellen viel meteen op. Het is mooi gemaakt en je kan zien dat er veel tijd in is gestopt.

Arbeidsintensief en gaaf

Lieke Maring is een studente uit het eerste jaar. Zij heeft opdracht gekregen om voor een band een goed logo te ontwerpen waar de band verder mee kan. Een uitdaging zoals ze het zelf omschreef. ‘’Dit is mijn eerste echte grote project voor een opdrachtgever. Ik heb me best wel vergist het de tijd die er in zo’n project gaat zitten. Maar ik ben blij met mijn eindresultaat. Ik vond het gaaf dat ik voor een echte opdrachtgever mocht werken. Nu nog hopen dat de band het ook leuk vindt!’’

Alle studenten hebben veel tijd en energie gestoken in hun werk en dat is er zeker aan af te zien! Andere studenten vertelden dat het eindresultaat van hun project zeker al het gestress waard was. Opdrachtgevers lieten weten verrast te zijn door de creativiteit. Voldoende aanleiding om volgend jaar nieuwe vraagstukken in te dienen. ‘Wij zijn de wijk’ wordt steeds meer een visitekaartje voor onze school.