Studenten van Mediamanagement en Marketing maken een Infographic van A tot Z

Docent Leo Boot geeft deze periode het vak Infographics aan tweedejaars studenten van de opleiding Mediamanagement en Marketing. De studenten leren bij het vak Infographic niet alleen de vormgeving, maar ook het hele proces van onderwerp, data verzameling en trechteren. De studenten mochten zelf het onderwerp kiezen om vervolgens aan de slag te gaan met het maken van een infographic. Voor welke onderwerpen hebben de studenten gekozen? En wat vonden ze ervan?

Infographic Anouk Monte‘‘Aangezien ik in een vakantiestemming zit, kwam ik op het idee om hierover een infographic te maken. Mijn creativiteit neemt toe als ik een onderwerp leuk vind. Over het onderwerp was veel informatie te vinden, waardoor er meer dan voldoende ideeën bij mij te binnen schoten.’’
– Anouk Monte.

Infographic in het groot bekijken? Klik hier!

Infographic Devante

Voor het vak infographics was de opdracht om een infographic te maken over een eigen gekozen onderwerp. Ik had voor het onderwerp TikTok gekozen omdat het op dit moment erg populair is en ik er zelf ook vaak op zit. Voor de informatie heb ik data over het gebruik en de doelgroep opgezocht en voor het ontwerp heb ik mij gehouden aan de huisstijl en kleurgebruik van TikTok.

– Devante Elizabeth.

De Infographic van Devante in het groot bekijken? Klik hier!

Infographic Claire Decker

‘‘De infographic gaat over het songfestival van 2021, die in Nederland werd gehouden, en gaat over het algemeen over het evenement. Ik heb cijfers en leuke feitjes verwerkt waardoor je iets meer te weten komt over het grootste televisie evenement van het jaar!’’

– Claire Decker.

Wil je de infographic van Claire in het groot bekijken? Klik hier! 

Ook studenten Rody Wubbolts en Shenna Bol hebben een infographic gemaakt. De infographic van Rody vind je hier. Het werk van Shenna vind je hier.