NPO Radio 1 – over afstandsleren en examinering bij het Grafisch Lyceum Utrecht

Al ruim een week krijgen studenten op afstand les. Er wordt gechat, gebeld, geskyped, vergaderd in Discord, lesgegeven via YouTube enz. Docenten zetten alles op alles om de studenten te voorzien van goede online lessen en hen te helpen tijdens online-vragenuurtjes.

Woensdag 25 maart bezocht NPO Radio 1 verslaggever Marc-Robin Visscher onze locatie aan de Vondellaan om te kijken hoe afstandsleren in z’n werk gaat en om meer te weten te komen over examinering.

Wendy Roerdink, teamleider van de opleiding Mediavormgever-Crossmedia, vertelt over hoe zij het afstandsleren vrij soepel ziet verlopen. Het helpt dat de meeste opleidingen bij het Grafisch Lyceum Utrecht altijd al digitaal georiënteerd zijn.

Marjolein de Jager, voorzitter van de examencommissie, vertelt over de grote diversiteit aan opleidingen en welke uitdaging het mogelijke online examineren met zich meebrengt. Volgens haar is het online examens afnemen voor de meest opleidingen bij het Grafisch Lyceum Utrecht haalbaar. Maar, er zijn een paar praktisch ingestelde opleidingen waarbij het echt zoeken is. Bij één van deze opleidingen werkt docent Jeroen Zwerver. Hij heeft vanuit de drukkerij op school online contact met studenten thuis.

Luister het item terug via de website van de NPO. (het item start bij 0.47 minuten).