Maandag 9 september: nationale opening mbo-jaar 2019-2020!

Hans de Boer, minister Ingrid van Engelshoven, wethouder Klaas Verschuure, kickbokser Rico Verhoeven en 42 studenten (mbo ambassadeurs) komen maandag 9 september 2019 in actie voor het mbo.

Vorig jaar startte de MBO Raad een nieuwe traditie: de nationale opening van het mbo-jaar. Zijne Majesteit de Koning Willem-Alexander was toen eregast. Dit jaar wordt het mbo-jaar officieel geopend met net zo’n geweldige opening, in onze eigen provincie Utrecht. Leerhotel Het Klooster van MBO Amersfoort is gastlocatie, namens alle mbo-scholen in het land en de scholen in de provincie in het bijzonder.

De presentatie is in handen van Desiree Hernandez, Landelijk Ambassadeur mbo 2018 en Dirk Megens, Leraar van het jaar mbo 2019 . Het programma van de opening draait om de drievoudige opdracht van het mbo: opleiden voor arbeidsmarkt (vakkennis), samenleving (burgerschap) en een leven lang ontwikkelen. De opening van het mbo-jaar markeert ook de start van de verkiezing Landelijke ambassadeur 2019. 42 studenten doen mee aan deze battle die een eigen YouTube-serie heeft: ‘Mbo’ers pakken aan!’. Naast de ambassadeurs kwamen ook studenten Grafische Vormgeving van het Grafisch Lyceum Utrecht in actie. Zij verzorgden de aankleding van de locatie.

De teaser voor de bijbehorende campagne ‘Mbo’ers pakken aan!’ zal op 9 september 2019 voor het eerst te zien zijn. Voor het Grafisch Lyceum Utrecht gaat Fleur Hagen de strijd aan in deze competitie. Zij is ervan overtuigd dat jouw passie voor een vak je gaat brengen waar je zijn wil.

De nationale opening van het mbo-jaar is op 9 september vanaf 14.00 uur ook op de site van de MBO Raad via een livestream te volgen.