7,3 voor het Grafisch Lyceum Utrecht!

Studenten van het Grafisch Lyceum Utrecht zijn positief over hun school en hun opleiding. In de tweejaarlijkse enquête onder studenten, de JOB-Monitor, scoort de school een gemiddeld cijfer 7,3 en de opleiding een 7,2. Dat is voor beide hoger dan het landelijk gemiddelde, want landelijk geven studenten een 6,5 aan hun instelling en een 6,7 aan de opleiding.

Wat gaat goed en wat kan beter

De enquête laat zien wat er goed gaat en waar we mee aan slag moeten voor verbetering.

Op bijna alle onderdelen van het onderzoek scoren we hoger dan het landelijke gemiddelde. Meer dan de helft van ondervraagde studenten is tevreden over hoe de docenten lesgeven en over de begeleiding. Er wordt geluisterd naar de mening van de student en 58% vindt de lessen nuttig voor de toekomst. Ook het lesmateriaal en de toetsten scoren goed in de monitor. 49% is hier positief over. Voor het onderdeel ‘stages’ zien de ondervraagden nog wat verbetering. Daar gaan we uiteraard met elkaar over in gesprek. De studenten zijn bovengemiddeld tevreden over de sfeer en veiligheid op school.

We zijn trots! In februari 2020 ontvingen we een positieve beoordeling van de Onderwijsinspectie in het vierjaarlijkse rapport en nu een prachtige score bij de JOB-Monitor. Sandra Beentjes, voorzitter van College van Bestuur: “De JOB-monitor is voor ons een mooi instrument om de kwaliteit te meten. Maar ook om te achterhalen wat onze studenten vinden van ons onderwijs en de school. Ook deze keer biedt het rapport ons deze inzichten”.

Downloads

Het complete onderzoek van JOB: https://www.jobmbo.nl/monitor/

De resultaten van het Grafisch Lyceum Utrecht: https://www.jobmonitorresultaten.nl/school/grafisch-lyceum-utrecht

Het vierjaarlijkse onderzoek van de Onderwijsinspectie [pdf]