Crossmedia

Ben jij een echte creatieveling en lijkt het je leuk om te werken aan reclamecampagnes die verschillende soorten media-uitingen combineren? Ben je op zoek naar een brede opleiding waarin je nog mag onderzoeken waar jouw creatieve kracht echt ligt? Dan is deze niveau 4 mbo-opleiding echt iets voor jou.
  • Niveau 4
  • 3 jaar
  • BOL
  • Mediavormgever
  • mbo
Jij bent

Iemand met een brede creatieve interesse die nog niet precies weet wat jouw specialisme is

Jij leert

Alles over vormgeven voor verschillende media en het maken van visuele (reclame)campagnes.

Jij gaat

Samenwerken in projecten en voor klanten, om te ontdekken waar je creatieve kracht ligt.

Ruben (student crossmedia) vertelt over zijn opleiding

Een reclame
campagne bedenken én opzetten

Jij wilt leren hoe je reclamecampagnes ontwerpt die ook echt opvallen en hoe je alle verschillende soorten media hierbij kunt gebruiken. Misschien vind je het lastig om nu al te kiezen voor een specifieke creatieve opleiding?

Bij ons mag je in de praktijk ontdekken waar jouw creatieve kracht ligt. We leren je ontwerpen voor alle verschillende soorten media en je mag zelf richting geven aan je opleiding en kiezen wat je leuk vindt.

Na 3 jaar weet je precies wat je wil, kan en leuk vindt. Hierdoor kun je makkelijk kiezen in welke richting je wilt doorstuderen of waar je aan het werk wilt.

De opleiding in jaren

Het uitvinden van je creatieve zelf begint met ontdekken van wat je allemaal kan maken als mediavormgever! In het eerste jaar ga je aan de slag met grafisch ontwerpen, apps prototypen, video’s editen en animeren. Je verdiept je in kleur, typografie, compositie, UX/UI en storytelling. Dit doe je in projecten van een aantal weken of tijdens challenges waarin we je uitdagen om een product af te krijgen binnen één week.

In het tweede leerjaar werk je steeds meer binnen jouw specialisatie. Dit kan in een specifieke richting zijn – zoals grafisch ontwerp of video – of juist breed en crossmediaal. Je maakt posters, video’s, animaties, interactieve uitingen voor social media, guerilla marketing of een abri op stations of bushokjes. Je werkt een dag in de week voor Het BUREAU, een designbureau binnen school waar je werkt aan echte opdrachten voor echte opdrachtgevers. Ook werk je aan een portfolio, ter voorbereiding op je stage.

Stagelopen doe je in leerjaar drie. Acht maanden lang leer je de praktijk kennen en draai je mee met het bedrijf dat jij zelf hebt gekozen. Na het afronden van je stage volg je nog een keuzedeel om jezelf als creatief maker in de markt te zetten. Je opleiding sluit je af met het examen.

Daarna ben je klaar om aan de slag te gaan bij een bedrijf, voor jezelf te beginnen of verder te studeren op het hbo.

Handige
weetjes

Ga jij kiezen voor een opleiding bij het Grafisch Lyceum Utrecht? Dan zijn deze onderwerpen handig om te weten.

De toelatingseisen voor de niveau 4 mbo-opleiding Crossmedia zijn:

– VMBO-diploma kbl, gl of tl
– Mbo-diploma niveau 3
– Havo-diploma
– Overgangsbewijs van 3 naar 4 havo/vwo

Let op! De opleiding kan pittig zijn voor kbl-leerlingen. 

Het s-bb heeft een handig overzicht gemaakt waarin de studie in cijfers te zien is. De cijfers voor kans op een stage zijn niet relevant. De afgelopen jaren is het ons gelukt om iedereen aan een stageplek te helpen. Ook in de toekomst zetten wij ons daarvoor in.

Studie in Cijfers

Kijk op studiemiddelen en eisen voor een overzicht van de kosten. Voordat je begint met je opleiding ontvang je meer gedetailleerde informatie.

Heb je vragen over de kosten? Neem contact op met ons Studenten Servicepunt op 030 280 70 80.

Mailen

Appen

Binnenkort vind je hier de laptopeisen voor het schooljaar 2023-2024.

Voor alle studenten van het GLU is er de MijnGLU app. Via deze app heb je toegang tot alle handige en belangrijke informatie over jouw opleiding.

Op de Elektronische Leeromgeving (ELO) vind je al het lesmateriaal, je rooster, je mail, je cijfers en het laatste nieuws over de school.

Check ELO

Ook iets voor jou?

Crossmedia is natuurlijk te gek, maar check de volgende opleidingen ook eens!