Kosten en studiemiddelen

Student tekent op tekentablet
Student tekent op tekentablet
De kosten van een opleiding bestaan uit lesgeld of cursusgeld en de aanschaf van studiemiddelen.

Studie​middelen en eisen

Kijk hieronder voor alle informatie over kosten, boeken, lesmateriaal, excursies, laptopeisen en welke software je nodig hebt.

Ben je op 1 augustus van het studiejaar 18 jaar betaal je lesgeld (BOL-opleiding) of cursusgeld (BBL-opleiding). Kijk voor meer informatie op duo.nl.

MBO studentenfonds
Studenten uit gezinnen met een minimuminkomen kunnen via het fonds voor schoolkosten een vergoeding ontvangen.

Het GLU houdt de schoolkosten voor de student zo laag mogelijk
Gratis gebruik van boeken, lesmaterialen en software licenties als Adobe en Office. Het GLU betaalt mee aan facultatieve excursies.

MBO studentenfonds
Studenten uit gezinnen met een minimuminkomen kunnen via het fonds voor schoolkosten een vergoeding ontvangen.

Heb je vragen over de kosten? Neem contact op met ons Studenten Servicepunt op (030) 280 70 80.

Om lessen te kunnen volgen, aan projecten te werken, te videobellen met docenten en mede-studenten zal je op het Grafisch Lyceum Utrecht veel met een laptop werken.

Het staat je vrij om je laptop te bestellen bij leverancier naar voorkeur. Een laptop die je bestelt via de CampusShop is voorzien van een basis service pakket: ‘CampusShop Snelle Studenten Service’. Wij raden je echter aan om een ‘Snelle Studenten Service Premium’ voor 3 jaar af te sluiten. Op een MacBook wordt geen ‘Snelle Studenten Service’ aangeboden. Ga naar de website van de CampusShop voor de voorwaarden.

Om te bestellen ga je naar de CampusShop. Klik op de oranje balk ‘Kies jouw onderwijsinstelling/studie’. Kies hier Grafisch Lyceum Utrecht en er verschijnt een lijst met te bestellen laptops.

Kijk goed naar de minimale eisen. Deze vind je per opleiding op de opleidingspagina’s.

Op je laptop gebruik je software van Adobe en het MsOffice-pakket. Informatie over het aanschaffen van de software volgt zodra je bent aangenomen.

Heb je vragen over je laptop of de software dan kun je contact opnemen met de afdeling ICT via 030 280 70 70 of door een mail te sturen.

Mailen