• Mediamanagement en Marketing

  Als mediamanager weet je wat er komt kijken bij de creatieve ontwikkeling van een reclameopdracht en de technische vervaardiging van het product. Je hebt ook verstand van marketing en communicatie. Je bent de schakel tussen opdrachtgevers, vormgevers en technici. Of het nu om een magazine, een website of de organisatie van een evenement gaat, jij weet alles van media en wat er bij de productie komt kijken.

 • Mediadeveloper

  Jouw hart ligt bij ICT. Als mediadeveloper weet je alles van de bouw, beveiliging en het beheer van websites en content management systemen (CMS). En je weet welke hard- en software je daarbij nodig hebt.

 • Interactieve vormgeving

  Digital design, daar gaat het om bij Interactieve vormgeving. Als interactief vormgever weet je hoe je beeld, geluid en informatie aan elkaar koppelt. Je bouwt bijvoorbeeld een mobiele website, app of je werkt mee aan een interactieve game of crossmediale reclamecampagne. Je bent creatief, maar je hebt ook verstand van techniek.

 • Animatie/audiovisuele vormgeving

  Als audiovisueel vormgever geef je je ideeën vorm met bewegend beeld en geluid en laat je ze zien aan de wereld. Je maakt trailers, reclamefilmpjes, videoreportages, bedrijfspresentaties en korte speelfilms. Je maakt animaties in 3D op de computer en in 2D, beeld voor beeld met veel geduld.

 • Grafische vormgeving

  Als grafisch vormgever ontwerp je drukwerk zoals posters, flyers, advertenties, boekomslagen en magazines. Maar ook billboards, verpakkingen en stickers. Je ontwikkelt complete huisstijlen voor bedrijven en voorziet hen daarbij van advies. Soms maak je ook een ontwerp voor een website of presentatie.

 • Gamedeveloper

  Als Gamedeveloper weet je alles van de techniek die nodig is om een game te maken. Jij programmeert en schrijft scripts zodat animaties en characters tot leven komen en speelbaar worden. Je kunt goed samenwerken en bedenkt creatieve oplossingen om de ideeën van de opdrachtgever mogelijk te maken.

 • Game Artist

  Gaming gaat verder dan de grote spelen voor de verschillende consoles. Met games leren piloten een vliegtuig besturen en leren scholieren rekenen. In digitale reclamecampagnes zijn spelletjes niet meer weg te denken. De ontwikkeling op het gebied van online games, mobile games en multiplayer games gaat steeds sneller. De makers van al deze games zijn gamedesigners en gamedevelopers.

 • Allround dtp’er

  Brochures, websites, boeken en tijdschriften, als Allround dtp’er maak je diverse media-uitingen. Je voert de ideeën van een vormgever uit. Je bewerkt foto’s en teksten en werkt daarbij met professionele programma als Photoshop, InDesign en Dreamweaver. Je kunt zeer zorgvuldig werken en hebt gevoel voor kwaliteit. Als je je media-uiting hebt opgemaakt, zorg je ervoor dat de opgemaakte brochure gedrukt kan worden of zet je de website online.

 • Specialisaties printmedia

  Wil je jezelf ontwikkelen tot specialist in printmedia? Dan kun je na de opleiding Basismedewerker Printmedia kiezen voor (Digitaal drukker of Nabewerker. Er is volop werk bij grafimediabedrijven voor goed geschoolde vakmensen. Je gaat dus een zekere toekomst tegemoet.

 • Medewerker Creatieve Productie

  Als Medewerker Creative Productie werk je mee aan het maken van drukwerk, websites, digitale communicatiemiddelen en belettering. Je kent het hele productieproces, van voorbereiden (dtp) en drukken tot nabewerken en afleveren. Dat is nauwkeurig en verantwoordelijk werk!

 • Medewerker dtp en Printmedia

  Vanaf het schooljaar 2015-2016 start het Grafisch Lyceum Utrecht een nieuwe mbo-opleiding op niveau 2: Medewerker Creatieve Productie. Deze brede opleiding voor het hele productieproces is een combinatie van de opleidingen Medewerker dtp en Basismedewerker Printmedia.