(Allround) Mediamaken (N2/3)

Kun jij eindeloos door magazines bladeren? Of maak jij graag mooie dingen? Dan is de opleiding Mediamaken echt iets voor jou. Jij maakt van een mooi ontwerp een technisch correct bestand wat klaar is voor productie. Uiteindelijk lever je een goed digitaal of geprint eindproduct op. Samen met een grafisch vormgever maak je een ontwerp op tot een (fysiek) eindproduct. Beeldbewerken, vormgeven, opmaken van digitale bestanden en werken met ontwerptools als Photoshop, Illustrator en InDesign.

Aanmelden voor een opleiding gaat via Centraal Aanmelden mbo. Log in met je DigiD en beantwoord de vragen. Zodra je aanmelding is ingediend, krijg je van ons een mail met aanvullende vragen. Na het beantwoorden van deze vragen, is je aanmelding afgerond.
 • Niveau 2
 • Niveau 3
 • 2 jaar
 • BOL
 • mbo
Jij bent

Een pietje precies en hebt technische kennis. Je bent een echte maker.

Jij leert

Een ontwerp tot een eindproduct maken. Beeldbewerken, vormgeven, opmaken van bestanden.

Jij gaat

Aan de slag in een drukkerij, webdesignbureau, een copyshop of reclame- of ontwerpstudio.

Jenny

Handige
weetjes

Ga jij kiezen voor een opleiding bij het Grafisch Lyceum Utrecht? Dan zijn deze onderwerpen handig om te weten.

Voor de opleiding niveau 2+3 mbo-opleiding Mediamaken zijn de volgende toelatingseisen:

– Vmbo-diploma (basisberoepsgerichte leerweg of kaderberoepsgerichte leerweg)
– Mbo-diploma niveau 1
– Overgangsbewijs van 3 naar 4 havo/vwo

Het s-bb heeft een handig overzicht gemaakt waarin de studie in cijfers te zien is. De cijfers voor kans op een stage zijn niet relevant. De afgelopen jaren is het ons gelukt om iedereen aan een stageplek te helpen. Ook in de toekomst zetten wij ons daarvoor in.

Studie in Cijfers (N2)

Studie in Cijfers (N3)

Kijk op studiemiddelen en eisen voor een overzicht van de kosten. Voordat je begint met je opleiding ontvang je meer gedetailleerde informatie.

Heb je vragen over de kosten? Neem contact op met ons Studenten Servicepunt op 030 280 70 80.

Mailen

Appen

De onderstaande laptopeisen gelden voor schooljaar 2024 / 2025.

Let op! Op de websites van The Rent Company en Studywise wordt geclaimd dat het GLU een samenwerking met deze partijen heeft. Dit is niet het geval en hier worden foutieve laptopeisen afgegeven. De laptopeisen die op de website per opleiding staan vermeld zijn de juiste eisen voor het aanschaffen van een nieuwe laptop.

 

Voor de opleiding heb je een laptop met Windows of macOS nodig, als je nog een relatief recente laptop hebt zal deze waarschijnlijk voor je opleiding voldoen.

Als je overweegt om een nieuwe laptop aan te schaffen, raden we je aan om te kijken naar een model dat minimaal aan de volgende eisen voldoet:

Windows
 • CPU gelijk aan of beter dan Intel i5 13de generatie
 • 8 GB RAM (16 GB aanbevolen)
 • 256 GB SSD (512 GB aanbevolen)
 • Wi-Fi 6(e)
Apple
 • Apple M Processor
 • 8 GB RAM (16 GB aanbevolen)
 • 256 GB SSD (512 GB aanbevolen)
 • Wi-Fi 6(e)

Op de Elektronische Leeromgeving (ELO) vind je al het lesmateriaal, je rooster, je mail, je cijfers en het laatste nieuws over de school.

Check ELO

Het verschil tussen de opleidingen zit ‘m er voornamelijk in dat er binnen de niveau 3 opleiding meer ruimte is voor eigen initiatief en zelfstandigheid in het maken van de opdrachten. Als dat je goed ligt kun je misschien uitstromen als Allround Mediamaker. Als je het prettig vindt om het vak eerst te leren kennen dan kun je uitstromen als Mediamaker. Ook deze opleiding rond je in twee jaar af. Om na je diploma Mediamaker, ook het diploma voor Allround Mediamaker te halen, kan je binnen één jaar je diploma Allround Mediamaker halen.

Ook iets voor jou?

Mediamaken is natuurlijk te gek, maar check de volgende opleidingen ook eens!

Creative Media Design

Overal waar je kijkt, zie je beelden en campagnes die door een vormgever zijn gemaakt. Op websites, socials, in tijdschriften en op enorme borden langs de snelweg bijvoorbeeld. Als je straks als mediavormgever gaat werken, ontwerp je misschien de ene keer het logo voor een mooi merk en de volgende keer een hele website. Daarom lopen bij de opleiding Creative Media Design ook al die ontwerpskills in elkaar over. Je krijgt van alle richtingen iets mee en leert goed samenwerken, maar ook hoe je met klanten omgaat. Je bouwt tijdens je opleiding ook al je eigen portfolio op. In jouw eigen, herkenbare stijl, je krijgt alle ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en om te ontdekken wat je leuk vindt.

Aanmelden voor een opleiding gaat via Centraal Aanmelden mbo. Log in met je DigiD en beantwoord de vragen. Zodra je aanmelding is ingediend, krijg je van ons een mail met aanvullende vragen. Na het beantwoorden van deze vragen, is je aanmelding afgerond.

 • Niveau 2
 • Niveau 3
 • 2 jaar
 • BOL
 • Mbo
Student tekent een patroon.