Mediamaken

Noemen vrienden jou handig? En maak je graag iets tastbaars? Dan kun jij je ei kwijt in deze mbo-opleiding. Als Mediamaker ben je namelijk letterlijk een echte maker. Zo maak je verpakkingen, flyers, folders of posters.
  • Niveau 2
  • 2 jaar
  • BOL
  • Mediamaken
  • mbo
Jij bent

Een echte maker. Iets tastbaars opleveren, daar word jij blij van.

Jij leert

Hoe je een document drukwerk klaar maakt. En hoe je speciale materialen bedrukt.

Jij gaat

Werken bij een drukkerij of een mediaproductiebedrijf. Daar maak je een tof eindproduct.

Jenny

Jij gaat het maken

Jij bent verantwoordelijk voor het eindproduct. Geprint of digitaal. Je vertrouwt daarbij op jouw oog voor detail. Jij checkt of alles goed is aangeleverd en of de kleuren kloppen. Met moderne machines ga jij het drukwerk vouwen, binden en snijden.

Na 2 jaar studie heb je alle skills van een mediamaker. Doordat deze opleiding in het eerste jaar ongeveer hetzelfde programma aanbiedt als Allround Mediamaker (niveau 3) kun je makkelijk overstappen van het ene naar het andere niveau. We kijken daarvoor, samen met jou, naar wat het beste bij je past.

Handige
weetjes

Ga jij kiezen voor een opleiding bij het Grafisch Lyceum Utrecht? Dan zijn deze onderwerpen handig om te weten.

Voor de opleiding niveau 2 mbo-opleiding Mediamaken zijn de volgende toelatingseisen:

– Vmbo-diploma (basisberoepsgerichte leerweg of kaderberoepsgerichte leerweg)
– Mbo-diploma niveau 1
– Overgangsbewijs van 3 naar 4 havo/vwo

Het s-bb heeft een handig overzicht gemaakt waarin de studie in cijfers te zien is. De cijfers voor kans op een stage zijn niet relevant. De afgelopen jaren is het ons gelukt om iedereen aan een stageplek te helpen. Ook in de toekomst zetten wij ons daarvoor in.

Studie in Cijfers

Kijk op studiemiddelen en eisen voor een overzicht van de kosten. Voordat je begint met je opleiding ontvang je meer gedetailleerde informatie.

Heb je vragen over de kosten? Neem contact op met ons Studenten Servicepunt op 030 280 70 80.

Mailen

Appen

Binnenkort vind je hier de laptopeisen voor het schooljaar 2023-2024.

Voor alle studenten van het GLU is er de MijnGLU app. Via deze app heb je toegang tot alle handige en belangrijke informatie over jouw opleiding.

Op de Elektronische Leeromgeving (ELO) vind je al het lesmateriaal, je rooster, je mail, je cijfers en het laatste nieuws over de school.

Check ELO

Het verschil tussen de opleidingen op niveau 2 en 3 zit ‘m er voornamelijk in dat er binnen de niveau 3 opleiding meer ruimte is voor eigen initiatief en zelfstandigheid, met name op het gebied van plannen en organiseren. Als dat je goed ligt kun je misschien uitstromen als Allround Mediamaker. Als je het prettig vindt om het vak eerst te leren kennen in kleinere, minder complexe opdrachten dan kun je uitstromen als Mediamaker. Daarna kun je alsnog instromen bij niveau 3.¬†

Ook iets voor jou?

Mediamaken is natuurlijk te gek, maar check de volgende opleidingen ook eens!