Game Artist

Game jij de sterren van de hemel? En kun jij uren praten over hoe vet Breath of the Wild eruit ziet? Als echte gamefanaat ben je bij deze mbo-opleiding aan het juiste adres. Want hier draait alles om het designen van games.
  • Niveau 4
  • 4 jaar
  • BOL
  • Mediavormgever
  • mbo
Jij bent

Een creatieve gamefanaat die blij wordt van mooi vormgegeven games.

Jij leert

Alles over game design en animatie. Van spelelementen tot visual effects. In 2D en 3D.

Jij gaat

Games ontwerpen die er onweerstaanbaar uitzien. Bijvoorbeeld bij een gamebureau.

Timothy (student Game Artist) vertelt over zijn opleiding

Visual effects zijn helemaal je ding

En gamen uiteraard ook. Met spetterende visuals maakt je complete game environments waar gamers zich helemaal in kunnen verliezen. Dat kan voor een console zijn, maar ook breder. Want games zijn overal. Websites, social media, tablets, noem maar op.

Je leert alles over game design en animatie, in 2D en 3D. Welke spelelementen zijn belangrijk? En hoe maak je de vetste visual effects? Daar ga jij je in verdiepen. En je gaat werken met professionele game-engines zoals Unity.

Na 4 jaar heb je alle skills om jezelf Game Artist te noemen. En wordt je een pro in de gamewereld.

De opleiding in jaren

Hoe games in elkaar zitten leer je in het eerste leerjaar. We beginnen met het maken van 2D sprites in Adobe Photoshop en 3D modellen in Autodesk Maya. Deze bouwstenen of ā€˜assetsā€™ komen samen in de Unity game engine. Met deze veelzijdige software leer je werken om (delen van) games te maken. Een game maak je niet alleen en daarom leer je ook in teams multidisciplinair samen te werken met programmeurs.

In het tweede leerjaar zijn de leertaken complexer en ga je meer de diepte in. Je leert hoe je een virtuele omgeving kunt opbouwen uit verschillende modulaire elementen. Je leert animeren, stylized game art maken, maar daarnaast ook fotorealistische art. Het tweede jaar is erg bepalend voor de ontwikkeling van je eigen stijl en je persoonlijke game art portfolio!

Het afmaken van je portfolio en het zoeken naar een stage staat centraal in het derde leerjaar. Je verdiept je in andere relevante software zoals Unreal Engine en bijvoorbeeld sculpting in Zbrush. In dit jaar ga je ook een werkweek naar het buitenland en volg je een middag in de week een keuzedeel. Halverwege het derde jaar ga je op je eerste stage.

Je tweede stage (half jaar) loop je in leerjaar vier. Bij terugkomst op school heb je weer een keuzedeel en tien weken lang examenvoorbereiding. In het examen laat je zien dat je zelfstandig (een deel van) een game kunt maken in je eigen stijl. Het jaar sluiten we af met een (virtuele) expositie waar al het gemaakte werk van jou en je medestudenten wordt tentoongesteld!

Handige
weetjes

Ga jij kiezen voor een opleiding bij het Grafisch Lyceum Utrecht? Dan zijn deze onderwerpen handig om te weten.

Voor de niveau 4 mbo-opleiding Game Artist zijn de volgende toelatingseisen:

– Vmbo-diploma kbl, gl of tl
– Mbo-diploma niveau 3
– Overgangsbewijs van 3 naar 4 havo/vwo

Het s-bb heeft een handig overzicht gemaakt waarin de studie in cijfers te zien is. De cijfers voor kans op een stage zijn niet relevant. De afgelopen jaren is het ons gelukt om iedereen aan een stageplek te helpen. Ook in de toekomst zetten wij ons daarvoor in.

Studie in Cijfers

Kijk op studiemiddelen en eisen voor een overzicht van de kosten. Voordat je begint met je opleiding ontvang je meer gedetailleerde informatie.

Heb je vragen over de kosten? Neem contact op met ons Studenten Servicepunt op 030 280 70 80.

Mailen

Appen

Binnenkort vind je hier de laptopeisen voor het schooljaar 2023-2024.

Voor alle studenten van het GLU is er de MijnGLU app. Via deze app heb je toegang tot alle handige en belangrijke informatie over jouw opleiding.

Op de Elektronische Leeromgeving (ELO) vind je al het lesmateriaal, je rooster, je mail, je cijfers en het laatste nieuws over de school.

Check ELO

Ook iets voor jou?

Game Artist is natuurlijk te gek, maar check de volgende opleidingen ook eens!