Welkom op het Grafisch Lyceum Utrecht

Welkom op het GLU
Welkom op het GLU
Na de zomervakantie begint jouw nieuwe avontuur op het Grafisch Lyceum Utrecht. Best spannend misschien. Een nieuwe school, nieuwe klasgenoten en misschien wel in een nieuwe stad. En dan moet je ook nog van alles regelen. Relax, op deze pagina vind je alle informatie over de start van het schooljaar.

UIT 2024

De UIT (Utrechtse Introductie Tijd) is de algemene stadsintroductie voor alle studenten die in Utrecht gaan studeren! Van 12 t/m 15 augustus 2024 word je wegwijs gemaakt in alles wat Utrecht te bieden heeft. Je leert de weg in Utrecht, krijgt tips voor het starten van je nieuwe studie en bovenal is dit een week waarin je de kans krijgt om vrienden voor het leven te maken. De UIT is dé start van je studentenleven!

Scoor je ticket!

OLYMPAS

Altijd al goedkoop willen sporten? Dit is je kans! Voor maar €160,- (€20,- voor een maand) kun je flexibel en onbeperkt deelnemen aan onbeperkt fitnessen, groepslessen volgen, deelnemen aan cursussen en nog veel meer.

Olympas aanschaffen

Start van jouw schooljaar

Op onderstaande pagina's vind je alle informatie die je nodig hebt om goed van start te gaan met je nieuwe opleiding!

Belangrijke informatie

Hieronder vind je belangrijke informatie over boeken, software, materialen, laptopeisen, inloggegevens, rooster, schoolfonds, informatiebronnen en bereikbaarheid.

BOEKEN, SOFTWARE EN MATERIALEN

Bij het Grafisch Lyceum Utrecht zijn studiemiddelen, zoals schoolboeken (let op, niet alle opleidingen maken gebruik van boeken, maar werken met een digitale methode) en tekenmaterialen (alleen voor de opleiding Creative Media Design) en digitale licenties gratis. En je hoeft er niets voor te doen, want wij bestellen alles wat je nodig hebt.

LAPTOP

Voor de meeste opleidingen heb is een laptop nodig. Je hebt een laptop nodig om je lessen te volgen en je huiswerk en lesopdrachten te maken.  Bij sommige opleidingen moet je laptop aan extra specifieke eisen voldoen. Kijk op de pagina van jouw opleiding welke eisen dat zijn.

Voor de opleidingen Mediamanagement en Marketing, Markering- en communicatiespecialist en (Allound) Mediamaken geldt: Als je al in bezit bent van een laptop die net niet aan deze eisen voldoet, bijvoorbeeld een Intel i5 10de generatie of Wi-Fi 802.11ac (Wi-Fi 5) dan is dit geen probleem. Maar een nieuwe laptop met deze verouderde specificaties aanschaffen raden we af.  Als je al in bezit bent van een laptop die net niet aan deze eisen voldoet, bijvoorbeeld een Intel i5 10de generatie of Wi-Fi 802.11ac (Wi-Fi 5) dan is dit geen probleem. Maar een nieuwe laptop met deze verouderde specificaties aanschaffen raden we af.

Bij sommige opleidingen moet je laptop aan extra specifieke eisen voldoen. Kijk op de pagina van jouw opleiding welke eisen dat zijn.

Aanschaf
Je bent vrij om je laptop te bestellen bij een leverancier naar voorkeur. Als je via www.campusshop.nl bestelt, weet je zeker dat je een laptop met de juiste specificaties en service hebt.

Houd er rekening mee dat de laptop belangrijk is voor je opleiding en dat je dus een goede service krijgt als je laptop defect is. CampusShop biedt een gratis basis service pakket aan: ‘Snelle Studenten Service’. Wij raden je echter aan om een ‘Premium Studenten Service’ voor 3 jaar af te sluiten. Bij een MacBook worden deze services niet aangeboden.

Let op! Op de websites van The Rent Company en Studywise wordt geclaimd dat het GLU een samenwerking met deze partijen heeft. Dit is niet het geval en hier worden foutieve laptopeisen afgegeven. De laptopeisen die op de website per opleiding staan vermeld zijn de juiste eisen voor het aanschaffen van een nieuwe laptop.

Hoe bestel ik via CampusShop?
Ga naar www.campusshop.nl. Klik op de oranje balk ‘Kies jouw onderwijsinstelling/studie’. Kies hier ‘Grafisch Lyceum Utrecht’ en kies je opleiding. Vervolgens verschijnt er een lijst met te bestellen laptops welke aan de eisen voor je opleiding voldoen. Controleer de specificaties van de laptop voordat je bestelt nog wel even goed met de specificaties op de pagina van jouw opleiding.

SOFTWARE 

Bij het GLU zijn digitale licenties voor Adobe en Office programma’s gratis. Hier hoef je niets voor te doen. Via surfspot.nl kan je met onderwijskorting ook software aanschaffen die je misschien wil gebruiken zoals Microsoft Windows,  antivirussoftware, diverse tools en onderzoekssoftware. Dit is niet verplicht.    

 Als je vragen hebt over de laptop en software kun je contact opnemen met de afdeling ICT.

Bellen

Mailen

In zomervakantie ontvang je een brief met je wachtwoord, gebruikersnaam en school-emailadres. Hiermee kun je je GLU-account activeren. Daarmee kun je inloggen op alle studentensystemen die je nodig hebt. Zoals de ELO en Osiris.

Bewaar je inloggegevens goed en neem deze de eerste dag mee naar school.

Studenten met financiële belemmeringen hebben recht op geld uit het mbo-studentenfonds. Het doel is om ervoor te zorgen dat studenten ondanks financiële belemmeringen toch kunnen deelnemen aan het mbo. Ook studenten die deelnemen aan medezeggenschapsraden of organisaties kunnen aanspraak maken op dit fonds. Meer informatie? Stuur een mail naar begeleiding@glu.nl.

Mailen 

ELO

ELO is de afkorting van Elektronische LeerOmgeving. Op de ELO van jouw opleiding vind je uitleg, lesmateriaal en opdrachten voor alle vakken. Via het inleverloket lever je je opdrachten in bij de docent. Via de ELO heb je ook toegang tot je e-mail, Trajectplanner en je rooster. Voor inloggen op de ELO ga je naar elo.glu.nl. Hiervoor heb je de inloggegevens nodig die je in juli per brief ontvangt.

OSIRIS

Met het studentenvolgsysteem Osiris kun je je studieresultaten bekijken. Daarnaast vind je er verslagen van de gesprekken met je studieloopbaanbegeleider (slb’er) en je persoonlijke gegevens zoals die bij de administratie bekend zijn. 

ONDERWIJS- EN EXAMENREGELING

In de Onderwijs- en Examenregeling (OER), vind je alle informatie over je opleiding. Zoals de opbouw, de inhoud, de studieloopbaanbegeleiding (LOB) en de examinering.

WEGWIJZER

Tijdens de kennismakingsactiviteiten aan het begin van het schooljaar ontvang je de ‘Wegwijzer 2024-2025’.  In dit handige boekje vind je allerlei praktische informatie over de school en waar je terecht kunt met specifieke vragen.

BELANGRIJKE WEBSITES 

www.SURFspot.nl – Voor al je software.
www.CampusShop.nl – Voor al je hardware.
www.oer.gluweb.nl – Voor alle informatie over je opleiding.
www.elo.glu.nl  – Een Elektronische LeerOmgeving voor je lesmateriaal, opdrachten en inleverloket.
www.osiris.glu.nl – Voor je studieresultaten en gespreksverslagen

 https://glunl.sharepoint.com/sites/studentenintranet / – Studentenintranet voor het meest recente nieuws en praktische informatie die je nodig hebt om jouw studietijd te vergemakkelijken.

STUDENTEN SERVICEPUNT

Het Studenten Servicepunt is je eerste aanspreekpunt voor studiezaken. Het servicepunt vind je op de Vondellaan 178, op de begane grond naast de receptie. Heb je vragen?

Bellen

Appen

Mailen

ZOMERSLUITING 

De school is gesloten van 29 juli tot en met 18 augustus 2024. Het nieuwe schooljaar start officieel op maandag 26 augustus 2024. Kijk op de pagina van jouw opleidingen wanneer en hoe laat je voor het eerst op school wordt verwacht. We updaten deze pagina’s regelmatig. Heb je vragen? Neem dan gerust contact op met het Studenten Servicepunt.

Bellen

Appen

Mailen

ADRESGEGEVENS

Hoofdlocatie

Grafisch Lyceum Utrecht
Vondellaan 178
3521 GH Utrecht

Locatie KWL

Grafisch Lyceum Utrecht
Koningin Wilhelminalaan 7
3526 XC Utrecht

Op de locatie Koningin Wilhelminalaan zijn de opleidingen Mediamanagement en Marketing & Marketing- en Communicatie specialist gevestigd.

Studenten Servicepunt

Telefoon: 030 280 70 80
Email: servicepunt@glu.nl

Postadres

Grafisch Lyceum Utrecht
Postbus 50663502 JB Utrecht
Telefoon: 030 280 70 70
Email: info@glu.nl
Internet: www.glu.nl