Welkom op het Grafisch Lyceum Utrecht

Studenten in de studentenkantine.
Studenten in de studentenkantine.
Na de zomervakantie begint jouw nieuwe avontuur op het Grafisch Lyceum Utrecht. Best spannend misschien. Een nieuwe school, nieuwe klasgenoten en misschien wel in een nieuwe stad. En dan moet je ook nog van alles regelen. Relax, op deze pagina vind je alle informatie over de start van het schooljaar.

UIT 2023

De UIT is de algemene stadsintroductie voor alle studenten die in Utrecht gaan studeren! Van 14 t/m 17 augustus 2023 word je wegwijs gemaakt in alles wat Utrecht te bieden heeft. Je leert de weg in Utrecht, krijgt tips voor het starten van je nieuwe studie en bovenal is dit een week waarin je de kans krijgt om vrienden voor het leven te maken. De UIT is dé start van je studentenleven!

Scoor je ticket!

Olympas

Altijd al goedkoop willen sporten? Dit is je kans! Voor maar €140 (€17,50 voor een maand) waarmee je flexibel en onbeperkt kunt deelnemen aan onbeperkt fitnessen, groepslessen volgen, deelnemen aan cursussen en nog veel meer.

Olympas aanschaffen

BOEKEN, SOFTWARE EN MATERIALEN

Bij het Grafisch Lyceum Utrecht zijn studiemiddelen, zoals schoolboeken (let op, niet alle opleidingen maken gebruik van boeken, maar werken met een digitale methode) en tekenmaterialen (alleen voor de opleiding Grafische Vormgeving) en digitale licenties gratis. En je hoeft er niets voor te doen, want wij bestellen alles wat je nodig hebt. Met het ondertekenen van de onderwijsovereenkomst (OOK) ga je akkoord met de gebruiksvoorwaarden. 

Gebruikersvoorwaarden

Alleen met een digitaal getekende OOK ontvang je deze middelen. Het pakket krijg je voor aanvang van de lessen thuis afgeleverd.  

LAPTOP

Je hebt een laptop nodig om je lessen te volgen en je huiswerk en lesopdrachten te maken.   

Alle laptops moeten in principe een moderne versie van Windows of MacOS draaien. Andere besturingssystemen worden niet ondersteunt.

Als je al in bezit bent van een laptop die net niet aan deze eisen voldoet, bijvoorbeeld een Intel i5 10de generatie of Wi-Fi 802.11ac (Wi-Fi 5) dan is dit geen probleem. Maar een nieuwe laptop met deze verouderde specificaties aanschaffen raden we af.  

Bij sommige opleidingen moet je laptop aan extra specifieke eisen voldoen. Kijk op de pagina van jouw opleiding welke eisen dat zijn.   

Aanschaf
Je bent vrij om je laptop te bestellen bij een leverancier naar voorkeur. Als je via www.campusshop.nl bestelt, weet je zeker dat je een laptop met de juiste specificaties en service hebt.   

Houd er rekening mee dat de laptop belangrijk is voor je opleiding en dat je dus een goede service krijgt als je laptop defect is. CampusShop biedt een gratis basis service pakket aan: ‘Snelle Studenten Service’. Wij raden je echter aan om een ‘Premium Studenten Service’ voor 3 jaar af te sluiten. Bij een MacBook worden deze services niet aangeboden.  

Hoe bestel ik via CampusShop? 
Ga naar www.campusshop.nl. Klik op de oranje balk ‘Kies jouw onderwijsinstelling/studie’. Kies hier ‘Grafisch Lyceum Utrecht’ en kies je opleiding. Vervolgens verschijnt er een lijst met te bestellen laptops welke aan de eisen voor je opleiding voldoen. Controleer de specificaties van de laptop voordat je bestelt nog wel even goed met de specificaties op de pagina van jouw opleiding.  

SOFTWARE

Bij het GLU zijn digitale licenties voor Adobe en Officeprogramma’s gratis. Via surfspot.nl kan je met onderwijskorting ook software aanschaffen die je misschien wil gebruiken zoals Microsoft Windows, antivirussoftware, diverse tools en onderzoekssoftware. Dit is niet verplicht.     

Als je vragen hebt over de laptop en software kun je contact opnemen met de afdeling ICT. 

Bellen

Mailen

In zomervakantie ontvang je een brief met je wachtwoord, gebruikersnaam en school-emailadres. Hiermee kun je je GLU-account activeren. Daarmee kun je inloggen op alle studentensystemen die je nodig hebt. Zoals de ELO en je eigen map op de server.  

Bewaar je inloggegevens goed en neem deze de eerste dag mee naar school.  

Studenten met financiële belemmeringen hebben recht op geld uit het mbo-studentenfonds. Het doel is om ervoor te zorgen dat studenten ondanks financiële belemmeringen toch kunnen deelnemen aan het mbo. Ook studenten die deelnemen aan medezeggenschapsraden of organisaties kunnen aanspraak maken op dit fonds. Meer informatie? Stuur een mail naar Gert-Marijn van Loon.

Mailen

Een van de onderdelen van je aanmeldprocedure is het digitaal ondertekenen van  de onderwijsovereenkomst (OOK). Waarschijnlijk heb je dit onderdeel al afgerond.  Is dit niet het geval, zorg er dan voor dat je (en je ouder(s)/verzorger(s) als je jonger dan 18 jaar bent) de OOK digitaal ondertekend. Deze overeenkomst is een contract tussen jou en de school. Je gaat daarmee o.a akkoord met de algemene voorwaarden en de gebruikersvoorwaarden van het boekenpakket. De overeenkomst geeft je toegang tot de lessen en de gratis studiemiddelen. Heb je de onderwijsovereenkomst niet ontvangen? Neem dan contact op met het Studenten Servicepunt.

Bellen

Mailen

ELO
ELO is de afkorting van Elektronische LeerOmgeving. Op de ELO van jouw opleiding vind je uitleg, lesmateriaal en opdrachten voor alle vakken. Via het inleverloket lever je je opdrachten in bij de docent. Via de ELO heb je ook toegang tot je e-mail, Osiris en je rooster. Voor inloggen op de ELO ga je naar elo.glu.nl. Hiervoor heb je de inloggegevens nodig die je in juli per brief ontvangt.  

Osiris
Met het studentenvolgsysteem Osiris kun je je studieresultaten bekijken. Daarnaast vind je er verslagen van de gesprekken met je studieloopbaanbegeleider (slb’er) en je persoonlijke gegevens zoals die bij de administratie bekend zijn.  

Er is ook een Osiris app beschikbaar. Via deze app heb je ook inzage in o.a. je studieresultaten. Via de app kun je je ook ziekmelden als je 18 jaar of ouder bent. Jonger dan 18 jaar? Je ouder(s)/verzorger(s) kunnen ook een inlog krijgen voor de app.

ONDERWIJS- EN EXAMENREGELING

In de Onderwijs- en Examenregeling (OER), vind je alle informatie over je opleiding. Zoals de opbouw, de inhoud, de studieloopbaanbegeleiding (LOB) en de examinering.  

BELANGRIJKE WEBSITES 

www.SURFspot.nl voor al je software. 
www.CampusShop.nl voor al je hardware.
www.oer.gluweb.nl voor alle informatie over je opleiding. 
www.elo.glu.nl  je Elektronische LeerOmgeving voor je lesmateriaal, opdrachten en inleverloket.
https://glu.osiris-student.nl/#/login voor je studieresultaten en gespreksverslagen.

STUDENTEN SERVICEPUNT

Het Studenten Servicepunt is je eerste aanspreekpunt voor studiezaken. Het servicepunt vind je op de Vondellaan 178, op de begane grond naast de receptie. Heb je vragen?

Bellen

Mailen

ZOMERSLUITING 

De school is gesloten van 24 juli tot en met 11 augustus 2023. Het nieuwe schooljaar start officieel op maandag 21 augustus 2023. Kijk op de pagina van jouw opleidingen wanneer en hoe laat je voor het eerst op school wordt verwacht. We updaten deze paginas regelmatig. Heb je vragen, neem dan gerust contact op met het Studenten Servicepunt.

Bellen

Mailen

ADRESGEGEVENS 

De opleidingen Creative Software Development, Realtime Graphic en Animatie- en Audiovisuele Vormgeving worden gemixt ingeroosterd over de locatie Koningin Wilhelminalaan en Vondellaan.

Hoofdlocatie
Grafisch Lyceum Utrecht
Vondellaan 178
3521 GH Utrecht

Op de locatie Vondellaan zijn de opleidingen Crossmedia, Grafische Vormgeving, Game Artist, Webdesign, Mediamaken en Basismedewerker Printmedia gevestigd. 

Locatie KWL
Grafisch Lyceum Utrecht
Koningin Wilhelminalaan 7
3526 XC Utrecht

Op de locatie Koningin Wilhelminalaan zijn de opleidingen Mediamanagement en Communicatie en Marketing- en Communicatiespecialist gevestigd. 

Studenten Servicepunt

Telefoon: 030 280 70 80
Email: servicepunt@glu.nl

Postadres

Grafisch Lyceum Utrecht
Postbus 50663502 JB Utrecht
Telefoon: 030 280 70 70
Email: info@glu.nl
Internet: www.glu.nl