Welkom op het Grafisch Lyceum Utrecht

Start nieuwe schooljaar
Start nieuwe schooljaar
Na de zomervakantie begint jouw nieuwe avontuur op het Grafisch Lyceum Utrecht. Best spannend misschien. Een nieuwe school, nieuwe klasgenoten en misschien wel in een nieuwe stad. En dan moet je ook nog van alles regelen. Relax, op deze pagina vind je alle informatie over de start van het schooljaar.

Let op! NS gaat staken tijdens de introductiedagen. Check voor je vertrek de reisplanner.

BOEKEN, SOFTWARE EN MATERIALEN

Bij het Grafisch Lyceum Utrecht zijn studiemiddelen, zoals schoolboeken (let op, niet alle opleidingen maken gebruik van boeken, maar werken met een digitale methode) en tekenmaterialen (alleen voor de opleiding Grafische Vormgeving) en digitale licenties gratis. En je hoeft er niets voor te doen, want wij bestellen alles wat je nodig hebt. Met het ondertekenen van de onderwijsovereenkomst (OOK) ga je akkoord met de gebruiksvoorwaarden. 

Gebruikersvoorwaarden

Alleen met een getekende OOK ontvang je deze middelen. Het pakket krijg je voor aanvang van de lessen thuis afgeleverd. 

LAPTOP

Voor de meeste opleidingen heb is een laptop nodig. Uitzondering hierop is de opleiding Creatief DTP’er en Medewerker Creatieve Productie. Je hebt een laptop nodig om je lessen te volgen en je huiswerk en lesopdrachten te maken.  

Voor je opleiding raden we een laptop aan met minimaal de volgende specificaties of beter: 

– Intel i5 11de generatie / AMD Ryzen 5 5000 Series / Apple M1
– 8 GB Ram
– 256 GB SSD
– Wi-Fi 802.11ax (Wi-Fi 6)
– Windows 10 / macOS 11 Big Sur 

Als je al in bezit bent van een laptop die net niet aan deze eisen voldoet, bijvoorbeeld een Intel i5 10de generatie of Wi-Fi 802.11ac (Wi-Fi 5) dan is dit geen probleem. Maar een nieuwe laptop met deze verouderde specificaties aanschaffen raden we af. 

Bij sommige opleidingen moet je laptop aan extra specifieke eisen voldoen. Kijk op de pagina van jouw opleiding welke eisen dat zijn. 

Aanschaf
Je bent vrij om je laptop te bestellen bij een leverancier naar voorkeur. Als je via www.campusshop.nl bestelt, weet je zeker dat je een laptop met de juiste specificaties en service hebt.  

Houd er rekening mee dat de laptop belangrijk is voor je opleiding en dat je dus een goede service krijgt als je laptop defect is. CampusShop biedt een gratis basis service pakket aan: ‘Snelle Studenten Service’. Wij raden je echter aan om een ‘Premium Studenten Service’ voor 3 jaar af te sluiten. Bij een MacBook worden deze services niet aangeboden 

Hoe bestel ik via CampusShop?
Ga naar www.campusshop.nl. Klik op de oranje balk ‘Kies jouw onderwijsinstelling/studie’. Kies hier ‘Grafisch Lyceum Utrecht’ en kies je opleiding. Vervolgens verschijnt er een lijst met te bestellen laptops welke aan de eisen voor je opleiding voldoen. Controleer de specificaties van de laptop voordat je besteld nog wel even goed met de specificaties op de pagina van jouw opleiding. 

SOFTWARE

Bij het GLU zijn digitale licenties voor Adobe en Office programma’s gratis. Via surfspot.nl kan je met onderwijskorting ook software aanschaffen die je misschien wil gebruiken zoals Microsoft Windows,  antivirussoftware, diverse tools en onderzoekssoftware. Dit is niet verplicht.    

Als je vragen hebt over de laptop en software kun je contact opnemen met de afdeling ICT.

Bellen

Mailen

In zomervakantie ontvang je een brief met je wachtwoord, gebruikersnaam en school-emailadres. Hiermee kun je je GLU-account activeren. Daarmee kun je inloggen op alle studentensystemen die je nodig hebt. Zoals de ELO, Trajectplanner en je eigen map op de server. 

Bewaar je inloggegevens goed en neem deze de eerste dag mee naar school. 

Studenten met financiële belemmeringen hebben recht op geld uit het mbo-studentenfonds. Het doel is om ervoor te zorgen dat studenten ondanks financiële belemmeringen toch kunnen deelnemen aan het mbo. Ook studenten die deelnemen aan medezeggenschapsraden of organisaties kunnen aanspraak maken op dit fonds. Meer informatie? Stuur een mail naar Aranka Akkermans.

Mailen

Een van de onderdelen van je aanmeldprocedure is het ondertekenen en terugzenden van een onderwijsovereenkomst (OOK). Waarschijnlijk heb je dit onderdeel al afgerond en hebben wij jouw onderwijsovereenkomst al in ons bezit. Is dit echter niet het geval, zorg er dan voor dat wij een ondertekend exemplaar zo snel mogelijk ontvangen. Deze overeenkomst is een contract tussen jou en de school. Je gaat daarmee o.a. akkoord met de algemene voorwaarden en de gebruikersvoorwaarden van het boekenpakket. De overeenkomst geeft je toegang tot de lessen en de gratis studiemiddelen. Heb je de onderwijsovereenkomst niet ontvangen neem dan contact op met het Studenten Servicepunt.

Bellen

Mailen

ELO

ELO is de afkorting van Elektronische LeerOmgeving. Op de ELO van jouw opleiding vind je uitleg, lesmateriaal en opdrachten voor alle vakken. Via het inleverloket lever je je opdrachten in bij de docent. Via de ELO heb je ook toegang tot je e-mail, Trajectplanner en je rooster. Voor inloggen op de ELO ga je naar elo.glu.nl. Hiervoor heb je de inloggegevens nodig die je in juli per brief ontvangt. 

TRAJECTPLANNER

Met het studentenvolgsysteem Trajectplanner kun je je studieresultaten bekijken. Daarnaast vind je er verslagen van de gesprekken met je studieloopbaanbegeleider (slb’er) en je persoonlijke gegevens zoals die bij de administratie bekend zijn. 

ONDERWIJS- EN EXAMENREGELING

In de Onderwijs- en Examenregeling (OER), vind je alle informatie over je opleiding. Zoals de opbouw, de inhoud, de studieloopbaanbegeleiding (LOB) en de examinering.  

WEGWIJZER

Tijdens de kennismakingsactiviteiten aan het begin van het schooljaar ontvang je de ‘Wegwijzer 2022-2023’.  In dit handige boekje vind je allerlei praktische informatie over het schoolgebouw, de faciliteiten, de huisregels en foto’s van de docenten van wie je les krijgt. 

MijnGLU

De MijnGLU app is een handige tool die je direct toegang geeft tot je persoonlijke rooster, je digitale studentenpas, studieresultaten, webmail, de ELO en de OER en praktische informatie over de school. Je ontvangt belangrijke berichten en je kunt je via de app ziekmelden. Ben je jonger dan 18, dan doen je ouders dat via de ouder-inlog. Jij geeft dan in de app eerst zelf toestemming aan je ouders om in te loggen. 

MijnGLU app downloaden
Met een paar klikken is de app  geïnstalleerd en ben je overal  en altijd op de hoogte. 

BELANGRIJKE WEBSITES 

www.SURFspot.nl voor al je software 
www.CampusShop.nl voor al je hardware 
www.oer.gluweb.nl voor alle informatie over je opleiding 
www.elo.glu.nl  je Elektronische LeerOmgeving voor je lesmateriaal, opdrachten en inleverloket
www.glu.trajectplanner.nl voor je studieresultaten en gespreksverslagen 

STUDENTEN SERVICEPUNT

Het Studenten Servicepunt is je eerste aanspreekpunt voor studiezaken. Het servicepunt vind je op de Vondellaan 178, op de begane grond naast de receptie. Heb je vragen?

Bellen

Mailen

ZOMERSLUITING 

De school is gesloten van 25 juli tot en met 14 augustus 2022. Het nieuwe schooljaar start officieel op maandag 22 augustus 2022. Kijk op de pagina van jouw opleidingen wanneer en hoe laat je voor het eerst op school wordt verwacht. We updaten deze paginas regelmatig. Heb je vragen, neem dan gerust contact op met het Studenten Servicepunt.

Bellen

Mailen

ADRESGEGEVENS 

Hoofdlocatie
Grafisch Lyceum Utrecht
Vondellaan 178
3521 GH Utrecht

Locatie KWL
Grafisch Lyceum Utrecht
Koningin Wilhelminalaan 7
3526 XC Utrecht

Op de locatie Koningin Wilhelminalaan zijn de opleidingen Crossmedia, Webdesign en Webdeveloper gevestigd. 

Studenten Servicepunt
Telefoon: 030 280 70 80
Email: servicepunt@glu.nl

Postadres:
Grafisch Lyceum Utrecht
Postbus 50663502 JB Utrecht
Telefoon: 030 280 70 70
Email: info@glu.nl
Internet: www.glu.nl