Welkom bij het Grafisch Lyceum Utrecht

Student programmeert op laptop.
Student programmeert op laptop.
Namens het team Creative Software Development, van harte welkom bij het GLU. Op deze pagina vind je alle belangrijke informatie over de start van jouw opleiding.

Wij wensen je veel plezier en succes!

Sander Scholl (Team Creative Software Development)

De software die je voor je opleiding gebruikt werkt uitsluitend op Windows, een Macbook is dus niet geschikt voor deze opleiding.

Voor de opleiding is een laptop met een sterke grafische kaart vereist, we raden een laptop aan die minimaal aan de volgende eisen voldoet:

  • Windows
   • Intel i5 11de generatie / AMD Ryzen 5 5000 Series
   • 16 GB Ram
   • 512 GB SSD
   • Wi-Fi 802.11ax (Wi-Fi 6)
   • Windows 11
   • Videokaart gelijk aan of beter dan NVIDIA GeForce RTX 3060 of 4050

Aanschaf
Je bent vrij om je laptop te bestellen bij een leverancier naar voorkeur. Als je via www.campusshop.nl bestelt, weet je zeker dat je een laptop met de juiste specificaties en service hebt.  

Houd er rekening mee dat de laptop belangrijk is voor je opleiding en dat je dus een goede service krijgt als je laptop defect is. CampusShop biedt een gratis basis service pakket aan: ‘Snelle Studenten Service’. Wij raden je echter aan om een ‘Premium Studenten Service’ voor 3 jaar af te sluiten. Bij een MacBook worden deze services niet aangeboden.

Hoe bestel ik via CampusShop?
Ga naar www.campusshop.nl. Klik op de oranje balk ‘Kies jouw onderwijsinstelling/studie’. Kies hier ‘Grafisch Lyceum Utrecht’ en kies je opleiding. Vervolgens verschijnt er een lijst met te bestellen laptops welke aan de eisen voor je opleiding voldoen. Controleer de specificaties van de laptop voordat je bestelt nog wel even goed met de specificaties op de pagina van jouw opleiding. 

SOFTWARE 

Bij het GLU zijn digitale licenties voor Adobe en Office programma’s gratis. Hier hoef je niets voor te doen. Via surfspot.nl kan je met onderwijskorting ook software aanschaffen die je misschien wil gebruiken zoals Microsoft Windows,  antivirussoftware, diverse tools en onderzoekssoftware. Dit is niet verplicht.    

 Als je vragen hebt over de laptop en software kun je contact opnemen met de afdeling ICT.

Bellen

Mailen

Tijdens de introductiedagen leer je je klasgenoten, docenten en de school kennen. Hieronder lees je hoe laat je waar moet zijn en wat je mee moet nemen.  

Programma 

Woensdag 23 augustus om 9:00 uur start je opleiding met een kennismaking op school. 

We verwelkomen je graag in het atrium (bij de hoofdingang) van het Grafisch Lyceum Utrecht (Vondellaan 178). Daar word je opgevangen door je coach die je begeleidt naar een klaslokaal. In week 29 krijg je via de mail te horen in welke klas je zit. De indeling van lokalen is als volgt:

1CSD1: A211
1CSD2: A212
1CSD3: A224
1CSD4: A225
1CSD5: A226

Je hoeft nog geen laptop mee te nemen. Je hebt geen laptop nodig voor de eerste dag. 

In de morgen maak je kennis met je coach en je klasgenoten. Tussen de middag krijg je een lunch van school. Daarna is er een actief middagprogramma in de binnenstad van Utrecht. We lopen daar gezamenlijk naartoe vanaf de Vondellaan. Het programma is rond 15:30 afgelopen. 

Donderdag en vrijdag ben je vrij. De lessen starten op maandag 28 augustus volgens je rooster.

Jouw studieloopbaanbegeleider voor komend studiejaar is een van de volgende docenten: Thomas Tijs, Jan van Os, Rubin de Bruin, Lukas Stroomer of Isabelle Kniestedt. Een slb’er is jouw eerste aanspreekpunt voor studieloopbaanvragen.  

Op dinsdag 18 juli is het rooster bekend. Ook krijg je in deze week via de mail te horen in welke klas je zit.

CONTACT 

Heb je na het lezen van deze informatie nog vragen, neem dan contact op met het Studenten Servicepunt.

Bellen

Appen

Mailen