Welkom bij het Grafisch Lyceum Utrecht

Student van de opleiding Webdeveloper is bezig met het maken van een nieuwe website
Student van de opleiding Webdeveloper is bezig met het maken van een nieuwe website
Namens het team Creative Software Development, van harte welkom bij het GLU. Op deze pagina vind je alle belangrijke informatie over de start van jouw opleiding.

Team Creative Software Development

Je hebt een krachtige laptop nodig om je huiswerk en lesopdrachten te maken en projecten uit te voeren.  Je laptop voldoet minimaal aan de volgende specificaties: 

  • – Intel i5 11de generatie / AMD Ryzen 5 – 5000 Series
  • – 16 GB Ram
  • – 512 GB SSD
  • – Uitsluitend Windows 10 /11
  • NVIDIA GeForce RTX 3060 / AMD
  • – Radeon RX 6600M

Aanschaf
Je bent vrij om je laptop te bestellen bij een leverancier naar voorkeur. Als je via www.campusshop.nl bestelt, weet je zeker dat je een laptop met de juiste specificaties en service hebt.  

Houd er rekening mee dat de laptop belangrijk is voor je opleiding en dat je dus een goede service krijgt als je laptop defect is. CampusShop biedt een gratis basis service pakket aan: ‘Snelle Studenten Service’. Wij raden je echter aan om een ‘Premium Studenten Service’ voor 3 jaar af te sluiten. Bij een MacBook worden deze services niet aangeboden 

Hoe bestel ik via CampusShop?
Ga naar www.campusshop.nl. Klik op de oranje balk ‘Kies jouw onderwijsinstelling/studie’. Kies hier ‘Grafisch Lyceum Utrecht’ en kies je opleiding. Vervolgens verschijnt er een lijst met te bestellen laptops welke aan de eisen voor je opleiding voldoen. Controleer de specificaties van de laptop voordat je besteld nog wel even goed met de specificaties op de pagina van jouw opleiding. 

SOFTWARE 

Bij het GLU zijn digitale licenties voor Adobe en Office programma’s gratis. Hier hoef je niets voor te doen. Via surfspot.nl kan je met onderwijskorting ook software aanschaffen die je misschien wil gebruiken zoals Microsoft Windows,  antivirussoftware, diverse tools en onderzoekssoftware. Dit is niet verplicht.    

 Als je vragen hebt over de laptop en software kun je contact opnemen met de afdeling ICT.

Bellen

Mailen

Tijdens de introductiedagen leer je je klasgenoten, docenten en de school kennen. Hieronder lees je hoe laat je waar moet zijn en wat je mee moet nemen. 

Programma 

Hieronder vind je het programma van de introductie. Je krijgt via de post een brief waarin staat voor welke klas jij bent ingedeeld.

Vanaf 19 juli kun je met je GLU-account inloggen op rooster.glu.nl. In juli ontvang je per brief je inloggegevens. De eerste lesdag valt op maandag 29 augustus. 

Een SLB’er is jouw eerste aanspreekpunt voor studieloopbaanvragen. Je krijgt via een brief te horen in welke klas je aankomend schooljaar zit. De studieloopbaanbegeleiders voor komend schooljaar zijn als volgt:

1GA1 Suzanne Ringeling
1GA2 Arnoud Telkamp
1GA3 Marlies Houtbraken
1GA4 Kim Willemsen

1GD1 Yelena de Wit
1GD2 Frank van Vugt
1GD3 Hsin Chi Berendst

1RTG1 Paula Willemse
1RTG2 Nilufer Yalcin

CONTACT 

Heb je na het lezen van deze informatie nog vragen, neem dan contact op met het Studenten Servicepunt.

Bellen

Appen

Mailen