Welkom bij het Grafisch Lyceum Utrecht

Studenten werken samen aan een product
Studenten werken samen aan een product
Namens het team van de opleidingen Mediamaken, van harte welkom bij het GLU. Op deze pagina vind je alle belangrijke informatie over de start van jouw opleiding.

Wij wensen je veel plezier en succes met je nieuwe opleiding!

Miriam Buijs (teamleider Mediamaken)

De onderstaande laptopeisen gelden voor schooljaar 2024 /2025.

Let op! Op de websites van The Rent Company en Studywise wordt geclaimd dat het GLU een samenwerking met deze partijen heeft. Dit is niet het geval en hier worden foutieve laptopeisen afgegeven. De laptopeisen die op de website per opleiding staan vermeld zijn de juiste eisen voor het aanschaffen van een nieuwe laptop.

Je hebt een laptop nodig om je huiswerk en lesopdrachten te maken en projecten uit te voeren. Je laptop voldoet minimaal aan de volgende specificaties: 

 • Windows
  • CPU gelijk aan of beter dan Intel i5 13de generatie
  • 8 GB RAM (16 GB aanbevolen)
  • 256 GB SSD (512 GB aanbevolen)
  • Wi-Fi 6(e)
 • Apple
  • Apple M Processor
  • 8 GB RAM (16 GB aanbevolen)
  • 256 GB SSD (512 GB aanbevolen)
  • Wi-Fi 6(e)

Aanschaf
Je bent vrij om je laptop te bestellen bij een leverancier naar voorkeur. Als je via www.campusshop.nl bestelt, weet je zeker dat je een laptop met de juiste specificaties en service hebt.  

Houd er rekening mee dat de laptop belangrijk is voor je opleiding en dat je dus een goede service krijgt als je laptop defect is. CampusShop biedt een gratis basis service pakket aan: ‘Snelle Studenten Service’. Wij raden je echter aan om een ‘Premium Studenten Service’ voor 3 jaar af te sluiten. Bij een MacBook worden deze services niet aangeboden 

Hoe bestel ik via CampusShop?
Ga naar www.campusshop.nl. Klik op de oranje balk ‘Kies jouw onderwijsinstelling/studie’. Kies hier ‘Grafisch Lyceum Utrecht’ en kies je opleiding. Vervolgens verschijnt er een lijst met te bestellen laptops welke aan de eisen voor je opleiding voldoen. Controleer de specificaties van de laptop voordat je bestelt nog wel even goed met de specificaties op de pagina van jouw opleiding. 

Let op! Op de websites van The Rent Company en Studywise wordt geclaimd dat het GLU een samenwerking met deze partijen heeft. Dit is niet het geval en hier worden foutieve laptopeisen afgegeven. De laptopeisen die op de website per opleiding staan vermeld zijn de juiste eisen voor het aanschaffen van een nieuwe laptop.

SOFTWARE 

Bij het GLU zijn digitale licenties voor Adobe en Office programma’s gratis. Hier hoef je niets voor te doen. Via surfspot.nl kan je met onderwijskorting ook software aanschaffen die je misschien wil gebruiken zoals Microsoft Windows,  antivirussoftware, diverse tools en onderzoekssoftware. Dit is niet verplicht.    

Als je vragen hebt over de laptop en software kun je contact opnemen met de afdeling ICT.

Bellen

Mailen

Tijdens de introductiedagen leer je je klasgenoten, docenten en de school kennen. Hieronder lees je hoe laat je waar moet zijn en wat je mee moet nemen.  

Programma

Woensdag 28 augustus
09:00 – 14:00 Introductie klas en SLB’er, lunch wordt verzorgd
Locatie: Vondellaan 178

In de week van 22 juli krijg je via de mail te horen in welke klas je zit. Als eerste worden jullie verwelkomt in de collegezaal, daarna gaan we richting een lokaal. De lokaalindeling is als volgt:

1MK1: A207
1MK2: A208
1MK3: A210
1MK4: A213

Donderdag 29 augustus
09:00 – 12:00 Workshops keuzedelen en smoelenboek maken

Vrijdag 30 augustus
09:00 – 12:00 Keuzedeel kiezen, ICT-zaken en leuke activiteit

Maandag 2 september tot en met woensdag 4 september
Introductiekamp Texel. Informatie daarover volgt op 28 of 29 augustus.

Jouw studieloopbaanbegeleider voor komend studiejaar is:

1MK1: Astrid Braken
1MK2: Sara Verboom
1MK3: Marc van Bracht
1MK4: Nicky Kok

Een slb’er is jouw eerste aanspreekpunt voor studieloopbaanvragen.

Vanaf eind juli kun je met je GLU-account inloggen op rooster.glu.nl. In juli ontvang je per brief je inloggegevens. In de week van 22 juli krijg je via de mail te horen in welke klas je zit.

De eerste lesdag valt op 5 september.

CONTACT 

Heb je na het lezen van deze informatie nog vragen, neem dan contact op met het Studenten Servicepunt.

Bellen

Appen

Mailen