Welkom bij het Grafisch Lyceum Utrecht

Student maakt een karakter op zijn laptop.
Student maakt een karakter op zijn laptop.
Namens het team van de opleiding Game Artist en RealTime Graphics, van harte welkom bij het GLU. Op deze pagina vind je alle belangrijke informatie over de start van jouw opleiding.

Wij wensen je veel plezier en succes met je nieuwe opleiding!

Remy Tins (teamleider Game Artist en Realtime Graphics)

De onderstaande laptopeisen gelden voor schooljaar 2024 /2025.

Let op! Op de websites van The Rent Company en Studywise wordt geclaimd dat het GLU een samenwerking met deze partijen heeft. Dit is niet het geval en hier worden foutieve laptopeisen afgegeven. De laptopeisen die op de website per opleiding staan vermeld zijn de juiste eisen voor het aanschaffen van een nieuwe laptop.

De software die je voor je opleiding gebruikt werkt uitsluitend op Windows, een Macbook is dus niet geschikt voor deze opleiding.

Voor de opleiding is een laptop met een sterke grafische kaart vereist, we raden een laptop aan die minimaal aan de volgende eisen voldoet:

 • Windows
  • CPU gelijk aan of beter dan Intel i5 13de generatie
  • Videokaart gelijk aan of beter dan NVIDIA GeForce RTX 4050
  • 16 GB Ram
  • 512 GB SSD
  • Wi-Fi 6(e)

Aanschaf
Je bent vrij om je laptop te bestellen bij een leverancier naar voorkeur. Als je via www.campusshop.nl bestelt, weet je zeker dat je een laptop met de juiste specificaties en service hebt.  

Houd er rekening mee dat de laptop belangrijk is voor je opleiding en dat je dus een goede service krijgt als je laptop defect is. CampusShop biedt een gratis basis service pakket aan: ‘Snelle Studenten Service’. Wij raden je echter aan om een ‘Premium Studenten Service’ voor 3 jaar af te sluiten. Bij een MacBook worden deze services niet aangeboden 

Hoe bestel ik via CampusShop?
Ga naar www.campusshop.nl. Klik op de oranje balk ‘Kies jouw onderwijsinstelling/studie’. Kies hier ‘Grafisch Lyceum Utrecht’ en kies je opleiding. Vervolgens verschijnt er een lijst met te bestellen laptops welke aan de eisen voor je opleiding voldoen. Controleer de specificaties van de laptop voordat je bestelt nog wel even goed met de specificaties op de pagina van jouw opleiding. 

Let op! Op de websites van The Rent Company en Studywise wordt geclaimd dat het GLU een samenwerking met deze partijen heeft. Dit is niet het geval en hier worden foutieve laptopeisen afgegeven. De laptopeisen die op de website per opleiding staan vermeld zijn de juiste eisen voor het aanschaffen van een nieuwe laptop.

SOFTWARE 

Bij het GLU zijn digitale licenties voor Adobe en Office programma’s gratis. Hier hoef je niets voor te doen. Via surfspot.nl kan je met onderwijskorting ook software aanschaffen die je misschien wil gebruiken zoals Microsoft Windows,  antivirussoftware, diverse tools en onderzoekssoftware. Dit is niet verplicht.    

 Als je vragen hebt over de laptop en software kun je contact opnemen met de afdeling ICT.

Bellen

Mailen

Tijdens de introductiedagen leer je je klasgenoten, docenten en de school kennen. Hieronder lees je hoe laat je waar moet zijn en wat je mee moet nemen. 

Programma

Woensdag 28 augustus     
09:30 Introductie op school
Locatie: Vondellaan 178

In de week van 22 juli krijg je via de mail te horen in welke klas je zit. De lokaalindeling is als volgt:

1GA1: A224
1GA2: A225
1GA3: A226
1GA4: A211
1GA5: A212

Donderdag 29 augustus
10:00 Activiteit op school
Locatie: Vondellaan 178

Vrijdag 30 augustus 
10:00 Activiteit op school
Locatie: Vondellaan 178

Maandag 2 september   
Start van de lesweek

Wat gaan we doen?

Op woensdag 28 augustus ontmoeten we elkaar op de Vondellaan. Die dag staat in het teken van eerste kennismaking met de school, je klas en je slb’er (mentor). School zorgt voor een kleine lunch, maar neem ook voldoende eigen eten en drinken mee. Ook worden er alvast wat technische zaken geregeld, zoals het inloggen op je schoolaccount. Neem die dag dus je laptop, je brief met inloggegevens en een lunchpakket mee!

Op donderdag 28 en vrijdag 29 augustus gaan we creatief aan de slag en bouwen we met elkaar een spel (locatie Vondellaan). Veel meer wordt er niet verklapt, maar neem voor beide dagen je eigen lunchpakket en knutselspullen mee. Vrijdag sluiten we af met wat lekkers.

De lokaalindeling voor deze dagen is als volgt:

1GA1: A211
1GA2: A212
1GA3: A224
1GA4: A225
1GA5: A226

Jouw studieloopbaanbegeleider voor komend studiejaar is:

1GA1: Faiz Hamdi (FHA)
1GA2: Hienke Nuninga (HNU)
1GA3: Mark Smit (MSM)
1GA4: Zoë van den Berg (ZBE)
1GA5: Stefan Vink (SVI)

Een slb’er is jouw eerste aanspreekpunt voor studieloopbaanvragen. In de week van 22 juli ontvang je in welke klas je zit.

Vanaf eind juli kun je met je GLU-account inloggen op rooster.glu.nl. In juli ontvang je per brief je inloggegevens. In de week van 22 juli krijg je via de mail te horen in welke klas je zit.

De eerste lesdag valt op 5 september.

CONTACT 

Heb je na het lezen van deze informatie nog vragen, neem dan contact op met het Studenten Servicepunt.

Bellen

Appen

Mailen