Welkom bij het Grafisch Lyceum Utrecht

Student werkt aan een game.
Student werkt aan een game.
Namens het team van de opleiding Game Artist en RealTime Graphics, van harte welkom bij het GLU. Op deze pagina vind je alle belangrijke informatie over de start van jouw opleiding.

Wij wensen je veel plezier en succes met je nieuwe opleiding!

Remy Tins (teamleider Game Artist en Realtime Graphics)

De software die je voor je opleiding gebruikt werkt uitsluitend op Windows, een Macbook is dus niet geschikt voor deze opleiding.

Voor de opleiding is een laptop met een sterke grafische kaart vereist, we raden een laptop aan die minimaal aan de volgende eisen voldoet:

 • Windows
  • Intel i5 11de generatie / AMD Ryzen 5 5000 Series
  • 16 GB Ram
  • 512 GB SSD
  • Wi-Fi 802.11ax (Wi-Fi 6)
  • Windows 11
  • Videokaart gelijk aan of beter dan NVIDIA GeForce RTX 3060 of 4050
  • Tekentablet Wacom Intuos of HuionTekentablet Wacom Intuos of Huion [alleen voor Game Artist] 

Aanschaf
Je bent vrij om je laptop te bestellen bij een leverancier naar voorkeur. Als je via www.campusshop.nl bestelt, weet je zeker dat je een laptop met de juiste specificaties en service hebt.  

Houd er rekening mee dat de laptop belangrijk is voor je opleiding en dat je dus een goede service krijgt als je laptop defect is. CampusShop biedt een gratis basis service pakket aan: ‘Snelle Studenten Service’. Wij raden je echter aan om een ‘Premium Studenten Service’ voor 3 jaar af te sluiten. Bij een MacBook worden deze services niet aangeboden 

Hoe bestel ik via CampusShop?
Ga naar www.campusshop.nl. Klik op de oranje balk ‘Kies jouw onderwijsinstelling/studie’. Kies hier ‘Grafisch Lyceum Utrecht’ en kies je opleiding. Vervolgens verschijnt er een lijst met te bestellen laptops welke aan de eisen voor je opleiding voldoen. Controleer de specificaties van de laptop voordat je bestelt nog wel even goed met de specificaties op de pagina van jouw opleiding. 

SOFTWARE 

Bij het GLU zijn digitale licenties voor Adobe en Office programma’s gratis. Hier hoef je niets voor te doen. Via surfspot.nl kan je met onderwijskorting ook software aanschaffen die je misschien wil gebruiken zoals Microsoft Windows,  antivirussoftware, diverse tools en onderzoekssoftware. Dit is niet verplicht.    

 Als je vragen hebt over de laptop en software kun je contact opnemen met de afdeling ICT.

Bellen

Mailen

Tijdens de introductiedagen leer je je klasgenoten, docenten en de school kennen. Hieronder lees je hoe laat je waar moet zijn en wat je mee moet nemen. 

Programma 

De introductie duurt drie dagen en vindt alle dagen plaats op school, aan de Vondellaan.  

Woensdag 23 augustus:  start 10:00 uur – tot 14:00 uur 

Donderdag 24 augustus:  start 10:00 uur – tot 16:00 uur  

Vrijdag 25 augustus:      start 10:00 uur – tot 15:00 uur  

Op woensdag 23 augustus zul je bij binnenkomst van de school worden opgevangen door docenten. In week 29 krijg je via de mail te horen in welke klas je zit. De indeling van lokalen is als volgt:

1GA1: B109
1GA2: B110
1GA3: B114
1GA4: B115

1RTG1: A125
1RTG2: A126
1RTG3: A127
1RTG4: A223

Neem je eigen lunch mee op alle dagen! Uiteraard zorgen wij ook voor wat lekkere snacks.   

Het is fijn als je op de woensdag je laptop meeneemt en de ontvangen brief met je inloggegevens. Op de donderdag en vrijdag heb je geen laptop nodig.  

Op dinsdag 18 juli is het rooster bekend. Ook krijg je in deze week via de mail te horen in welke klas je zit. Vanaf 21 augustus kun je met je GLU-account inloggen op rooster.glu.nl. In week 29 ontvang je per brief je inloggegevens. De introductie start op woensdag 23 augustus t/m vrijdag 25 augustus, zoals hierboven staat beschreven. De week na de introductie, vanaf maandag 28 augustus, start de eerste lesweek. 

Tijdens de introductie maak je kennis met je studieloopbaanbegeleider. Een slb’er is jouw eerste aanspreekpunt voor studieloopbaanvragen.  

CONTACT 

Heb je na het lezen van deze informatie nog vragen, neem dan contact op met het Studenten Servicepunt.

Bellen

Appen

Mailen