Softwareontwikkeling

Bij het Grafisch Lyceum Utrecht heb we de volgende opleidingen in de richting Softwareontwikkeling/Programmeren/ICT/development:

Webdeveloper

Niveau 4, BOL, 3 jaar

De hele wereld is 24 uur per dag online dankzij websites en apps. Als webdeveloper zorg jij voor de techniek die nodig is om webapplicaties te maken die goed werken op o.a. de telefoon, tablet of op een groter beeldscherm. Je schrijft scripts, programmeert en werkt met code. Jouw specialistische kennis speelt een belangrijke rol bij het bouwen, aanpassen en onderhouden van een website of een app. Jij zorgt ervoor dat een website of app zo optimaal mogelijk werkt en blijft werken. Naar de opleidingspagina.

Game developer / Gameprogrammer

Niveau 4, BOL, 4 jaar

Als game developer of game programmer ben je vooral bezig met het programmeren, ontwerpen en maken van technische onderdelen van games. Je hebt specialistische kennis als het gaat om de techniek achter een game. Dit betekent veel programmeren en het schrijven van scripts maar ook communiceren, samenwerken en analytisch denken. Een programmeur is flexibel en klantgericht. Naast de techniek van het spel zorgt een game programmeur ook voor het maken van tools en simulaties. Naar de opleidingspagina.

Mediavormgever – Webdesign 

Niveau 4, BOL, 4 jaar

Als webdesigner ontwerp je websites en appsen hou je je bezig met interactieve media producten zoals een interactief digitaal magazine of een interactieve website of digitaal platformGa je aan de slag bij een bedrijfdan weet jij alles van concept en interface design, usability en navigatie. Je ontwerpt een huisstijl en vertaalt deze naar goed werkende en gebruiksvriendelijke website, app of digitaal platform. Naar de opleidingspagina.