
Game Developer
Game Programmer
Iets voor jou?
Jij bent
Een echte gamer die goed is in code schrijven en programmeren.
Jij leert
Alles over het bouwen van games. Van scripts schrijven tot gameplay en rapid prototyping.
Jij gaat
Als Game Developer maak je games bij gamebureaus, reclamebureau of software-ontwikkelaars.
Andrich Laker
Code is de basis voor iedere vette game
Je leert alles over programmeren in bijvoorbeeld C# en gebruik van Design Patterns, maar ook over game design en vormgeving in 2D en 3D. En je leert werken met programma's zoals Unity en GIT.
Na 4 jaar heb je alle skills om de gamewereld te veroveren en bouw je de ene na de andere vette game.
De opleiding in jaren
De basis skills die je nodig hebt als programmeur leer je in het eerste jaar. We starten met programmeren in C#, werken toe naar het ontwikkelen van een arcade game om vervolgens over te stappen naar een Unity game engine. Gedurende het jaar worden de opdrachten complexer en wordt er steeds meer van je gevraagd op het gebied van het bedenken van gameplay en het technisch uitwerken hiervan. Bij projecten werk je samen met Game Artists, waarbij het jouw taak is om de game tot leven te brengen.
Het tweede leerjaar staat veel meer in het teken van professionalisering. Je gaat complexere code bedenken, schrijven en testen. Hierbij gaat de kwaliteit en leesbaarheid van je code zwaarder wegen. Er worden industrietechnieken uitgelegd zoals Design Patterns en Solid principes die jij moet implementeren. Je implementeert decision trees en steering behaviours. Je leert een compleet game design opzetten met de 8 formal elements. Ook werk je aan het maken en bijhouden van een portfolio.
Specialisatie en stage staan centraal in het derde leerjaar. In dit jaar kun je je – door het volgen van modules – ontwikkelen in een specifieke richting. Zo kun jij zelf je ontwikkeling sturen, denk hierbij bijvoorbeeld aan Database- en webtechnieken en XR. Er is nog een laatste project waarbij je een complete game produceert en releaset. Daarnaast zijn er lessen die je voorbereiden op het solliciteren naar een stageplek. In de tweede helft van het jaar loop je je eerste stage.
Het vierde leerjaar start met je tweede stage. Vaak bij een ander bedrijf dan jouw eerste stageplek. Daarna heb je nog één periode les waarin je wordt voorbereid op het afstuderen en je een keuzedeel volgt. Tenslotte doe je examen. Je sluit je opleiding af met een (virtuele) expositie waar al het gemaakte werk van jou en je medestudenten te zien is.
Stage lopen en
Carrièrepad


Studenten leren interactief reanimeren

Nieuw 'framework' voor gaming-onderwijs

Studenten gaming ontwikkelen spel

Student presenteert game aan minister
Handige
weetjes
De opleiding Game Developer / Game Programmer bevindt zich op de Vondellaan.
De toelatingseisen voor de opleiding Game Developer / Game Programmer zijn:
– Vmbo-diploma kbl, gl of tl
– Mbo-diploma niveau 3
– Overgangsbewijs van 3 naar 4 havo/vwo
Let op! Wiskunde is gewenst.
Het s-bb heeft een handig overzicht gemaakt waarin de studie in cijfers te zien is. De cijfers voor kans op een stage zijn niet relevant. De afgelopen jaren is het ons gelukt om iedereen aan een stageplek te helpen. Ook in de toekomst zetten wij ons daarvoor in.
Kijk op studiemiddelen en eisen overzicht van de kosten. Voordat je begint met je opleiding ontvang je meer gedetailleerde informatie.
Heb je vragen over de kosten? Neem contact op met ons Studenten Servicepunt op 030 280 70 80.
- – Intel i5 11de generatie / AMD Ryzen 5 5000 Series
– 16 GB Ram
– 512 GB SSD
– Uitsluitend Windows 10 /11
– NVIDIA GeForce RTX 3060 / AMD Radeon RX 6600M
Je bent vrij om je laptop te bestellen bij de leverancier naar voorkeur. Als je via www.campusshop.nl besteld, weet je zeker dat je de laptop met de juiste specificaties hebt. Voordat je begint met je opleiding, ontvang je meer gedetailleerde informatie.
Voor alle studenten van het GLU is er de MijnGLU app. Via deze app heb je toegang tot alle handige en belangrijke informatie over jouw opleiding.
Op de Elektronische Leeromgeving (ELO) vind je al het lesmateriaal, je rooster, je mail, je cijfers en het laatste nieuws over de school.