Extended Reality

Na een basisjaar halfjaar binnen de mbo-opleiding Creative Software Development kies je bijvoorbeeld voor de richting Extended Reality (XR). Je specialiseert je in de wereld van VR, AR en XR. De VR-bril ken je waarschijnlijk van het gamen. Maar er zijn steeds meer toepassingen. Niet alleen for fun, ook hele serieuze in ziekenhuizen of bouw. In de studierichting XR Developer) leer je de programmeertalen om deze virtuele werelden te bouwen, zodat gebruikers er een levensechte ervaring in hebben. Omdat de mediatechniek niet stil staat werk je ook aan de next step: de combinatie van virtuele werelden met de tastbare werkelijkheid van het echte leven. Een netwerk van aan elkaar gekoppelde virtuele 3D-ruimtes waarin de gebruikers, vaak door middel van avatars, interactief kunnen rondkijken en meedoen (metaverse).
  • Niveau 4
  • 3 - 4 jaar
  • BOL
  • Software ontwikkeling
  • mbo
Jij bent

Nieuwsgierig, creatief en avontuurlijk. Je hebt aanleg voor technologie.

Jij leert

Programmeren om virtuele werelden te bouwen.

Jij gaat

Je maakt een combinatie van virtuele werelden met de tastbare werkelijkheid in 3D ruimtes.

Handige
weetjes

Ga jij kiezen voor een opleiding bij het Grafisch Lyceum Utrecht? Dan zijn deze onderwerpen handig om te weten.

De toelatingseisen voor de niveau 4 mbo-opleiding Extended Reality zijn:

– Vmbo-diploma kbl, gl of tl
– Mbo-diploma niveau 3
– Overgangsbewijs van 3 naar 4 havo/vwo

Let op! Wiskunde is gewenst.

Het s-bb heeft een handig overzicht gemaakt waarin de studie in cijfers te zien is. De cijfers voor kans op een stage zijn niet relevant. De afgelopen jaren is het ons gelukt om iedereen aan een stageplek te helpen. Ook in de toekomst zetten wij ons daarvoor in.

Studie in Cijfers

Voor alle studenten van het GLU is er de MijnGLU app. Via deze app heb je toegang tot alle handige en belangrijke informatie over jouw opleiding.

Op de Elektronische Leeromgeving (ELO) vind je al het lesmateriaal, je rooster, je mail, je cijfers en het laatste nieuws over de school.

Check ELO