« Terug naar opleidingen

Allround dtp’er

niveau 3 | BOL | 2 jaar

Brochures, websites, folders en multimediaproducties, als Creatief dtp’er werk je aan diverse media-uitingen. Je werkt onder de verantwoordelijkheid van een vormgever. Je bewerkt foto’s en teksten met professionele programma’s als Photoshop, InDesign en Dreamweaver. Je hebt gevoel voor kwaliteit en je werkt zeer zorgvuldig. Als je klaar bent met opmaken, zorg je er voor dat de website online wordt gezet of dat de folder klaar is om gedrukt te worden.

Ben je een teamplayer, heb je gevoel voor vormgeving en werk je graag met computers? Dan is Allround dtp’er echt iets voor jou.

Je leert

Je maakt je de ins en outs van verschillende softwareprogramma’s eigen. Je leert hoe je omgaat met tekst- en beeldelementen. Je leert hoe je drukwerk en websites opmaakt en presenteert. In uitdagende projecten laat je zien wat je kunt. Je doet ook praktijkervaring op, want in het tweede deel van je opleiding loop je 5 maanden stage. De opleiding duurt twee jaar.

Werken of doorleren?

Met je diploma kun je bij veel bedrijven meteen aan de slag. Bijvoorbeeld bij een reclamebureau, webdesignbureau, ontwerpbureau, communicatiebureau, multimediabedrijf en uitgeverij. Je kunt ook doorleren en kiezen voor een niveau 4-opleiding op het Grafisch Lyceum Utrecht: Mediavormgever, Mediadeveloper of Mediamanagement en Marketing. Hiervoor moet je dan wel een intake doen.

Toelatingseisen

AanmeldenTenminste een vmbo-diploma (tl, gl of kbl), een mbo-diploma op niveau 2 of een overgangsbewijs 3-4 havo/vwo.

Bijsluiter

Lees de bijsluiter van Studie in Cijfers over deze opleiding.
De cijfers voor de kans op stage zijn niet relevant, wij garanderen al onze studenten een passende stageplek.