Open Dagen

Open Avond 17 maart
Open Avond 17 maart
Wil jij kennis maken met het Grafisch Lyceum Utrecht? Check dan onze creatieve opleidingen via de opleidingspresentaties en livestreams.

livestream: open avond 17 maart 2022

Check de livestream

livestream: open DAG 22 JANUARI 2022

Check de livestream

Algemene Informatie

Ben jij benieuwd op welke locatie jouw opleiding te vinden is? Of wat voor excursies er aan bod komen? Bekijk dan vooral onderstaande pagina's voor de algemene feitjes.

Mediamanagement en
Communicatie

Werk jij mee op de open dagen van je sportvereniging? Schud jij moeiteloos stukjes voor de schoolkrant uit je mouw? En post jij toffe beelden met creatieve teksten op Instagram? Wellicht is de richting Management en Communicatie iets voor jou. Je leert hier alles over het inzetten van media, marketing en communicatie. En dat is een hele hoop! Van het organiseren van een evenement tot het opzetten van een toffe campagne voor een bedrijf of het bedenken van posters voor in het bushokje.

Media
vormgeven

Hou jij van mooie dingen maken? In wat voor vorm dan ook? Dan is mediavormgeving perfect voor jou! Binnen deze richting kun je vele kanten op. Zo kun je bijvoorbeeld leren spetterende animatiefilmpjes te maken en toffe websites en games te ontwikkelen. Ook kun je aan de slag met het ontwerpen van logo’s en huisstijlen en ontdek je hoe je verschillende media het beste kan inzetten. Ga je deze richting op? Dan is één ding zeker: het resultaat is iets om trots op te zijn!

Software
ontwikkeling

We zijn altijd online. Met dank aan alle websites en apps die 24 uur per dag draaien en de games die we spelen. Dat gaat allemaal niet vanzelf. Bij de richting softwareontwikkeling ontdek je wat er achter de schermen gebeurt bij apps, websites en games. Je leert hoe ze van binnen en buiten in elkaar zitten. Zo weet je straks precies hoe je een app bouwt, een website gebruiksvriendelijk maakt of een hele vette game ontwerpt. Geen digitale puzzel is te moeilijk voor jou!

Mediamaken

Voor creatieve doeners die houden van aanpakken en een bijdrage leveren aan het productieproces van media-uitingen. Deze opleidingen zijn op niveau 2 en 3.

Interesse in een BBL-opleiding?

Check Basismedewerker Printmedia