De Open Dag van het Grafisch Lyceum Utrecht

De Open Dag van het Grafisch Lyceum Utrecht
De Open Dag van het Grafisch Lyceum Utrecht
Aanstaande zaterdag is het zover: de Open Dag van het Grafisch Lyceum Utrecht. Door de veranderende Corona-maatregelen ziet onze Open Dag er iets anders uit dan gepland. We hebben de dag opgedeeld in een fysiek en online gedeelte. Het fysieke gedeelte is van 10.00 tot 14.00 uur. Komt het tijdstip van de fysieke Open Dag jou niet uit? Of voel jij je er niet prettig bij om naar de fysieke Open Dag te komen? Je kan je uiteraard ook aanmelden voor de Online Open Dag. Deze kun je van 14:00 tot 16:30 uur live volgen via onze livestream.

Mediamanagement en
Communicatie

Werk jij mee op de open dagen van je sportvereniging? Schud jij moeiteloos stukjes voor de schoolkrant uit je mouw? En post jij toffe beelden met creatieve teksten op Instagram? Wellicht is de richting Management en Communicatie iets voor jou. Je leert hier alles over het inzetten van media, marketing en communicatie. En dat is een hele hoop! Van het organiseren van een evenement tot het opzetten van een toffe campagne voor een bedrijf of het bedenken van posters voor in het bushokje.

Media
vormgeven

Hou jij van mooie dingen maken? In wat voor vorm dan ook? Dan is mediavormgeving perfect voor jou! Binnen deze richting kun je vele kanten op. Zo kun je bijvoorbeeld leren spetterende animatiefilmpjes te maken en toffe websites en games te ontwikkelen. Ook kun je aan de slag met het ontwerpen van logo’s en huisstijlen en ontdek je hoe je verschillende media het beste kan inzetten. Ga je deze richting op? Dan is één ding zeker: het resultaat is iets om trots op te zijn!

Software
ontwikkeling

We zijn altijd online. Met dank aan alle websites en apps die 24 uur per dag draaien en de games die we spelen. Dat gaat allemaal niet vanzelf. Bij de richting softwareontwikkeling ontdek je wat er achter de schermen gebeurt bij apps, websites en games. Je leert hoe ze van binnen en buiten in elkaar zitten. Zo weet je straks precies hoe je een app bouwt, een website gebruiksvriendelijk maakt of een hele vette game ontwerpt. Geen digitale puzzel is te moeilijk voor jou!

Mediamaken

Voor creatieve doeners die houden van aanpakken en een bijdrage leveren aan het productieproces van media-uitingen. Deze opleidingen zijn op niveau 2 en 3.

Interesse in een BBL-opleiding?

Check Basismedewerker Printmedia