Start van het schooljaar 2020/2021

Welkom op het Grafisch Lyceum Utrecht, jouw school!

Na de zomervakantie begin jij aan een nieuwe opleiding bij ons op school. We kijken uit naar jouw komst. Het wordt een bijzonder studiejaar, dat zal je niet verbazen. Zo kunnen we je op dit moment nog niet vertellen hoe de introductie eruit gaat zien. We werken er hard aan om hier, ondanks de Corona-maatregelen, is moois van te maken.

Op deze pagina vind je de komende tijd de meest actuele informatie over de start van jouw schooljaar bij ons op school.

Sandra Beentjes en Peter de Vries,
College van Bestuur

Vlog van eerstejaarsstudent Dian

Informatie per team

Hieronder vind je een overzicht van de verschillende onderwijsteams. Veel van hen hebben speciaal voor jou een volg opgenomen. Neem snel een kijkje op de pagina van jouw team!

Informatie over bestellen middelen

De leermiddelen worden ook dit jaar geleverd door MBOwebshop. Zodra jij je OOK hebr ingeleverd wordt er een koppeling gemaakt met MBOwebshop. Vervolgens leest MBOwebshop de gegevens uit en zal daarna overgaan tot het leveren van de boeken en licenties. De boeken worden vanaf week 35 verstuurd naar je huisadres van de student. Het kan voorkomen dat een titel nog niet verschenen is bij de uitgever. In dat geval ontvangt de student hierover bericht en wordt het studieboek nagezonden zodra het beschikbaar is. Vorig jaar is het erg goed verlopen!

Bekijk deze video voor uitleg over hoe studenten hun digitale licenties kunnen starten en hoe studenten bij hulpvragen het beste contact op kunnen nemen met de supportdesk van de MBOwebshop.

Zomersluiting

De school is gesloten van 3 t/m 21 augustus. Buiten deze zomersluiting om kun je op werkdagen altijd bij het Studenten Servicepunt met vragen terecht via: 030 280 70 80 of servicepunt@glu.nl. Wij helpen je graag.

Laptop en software

Om lessen te kunnen volgen, aan projecten te werken, te videobellen met docenten en mede-studenten: je zult op het Grafisch Lyceum Utrecht veel met je laptop werken. Daarnaast is voor de meeste opleidingen bepaalde software nodig. Hier vind je een overzicht per opleiding.
Speciale DUO zomerpagina voor studenten

Studeer je na de zomervakantie verder? Of juist niet? Ontdek dan snel wat je moet regelen. Zo kun je straks zonder zorgen verder. Ook als je begint met studeren. Check de speciale zomerpagina van DUO.

Social

Volg je ons al op social? Je kunt ons o.a. vinden op Instagram, Facebook en LinkedIn. We vinden het super leuk als je ons tagt in jouw belevenissen bij ons op school.

Corona-virus

Op deze pagina vind je de veel gestelde vragen over het Corona-virus m.b.t. het onderwijs op het Grafisch Lyceum Utrecht. Student Tim van Vught voegde een beat toe aan de Corona-regels ;-).

Talentprogramma

Drive-in diploma-uitreiking 2020

Voor jou duurt het nog even, maar ben je nieuwsgierig hoe wij dit jaar (ondanks alle regels) toch een feest van de diploma-uitreikingen maakten? Bekijk dan de sfeerimpressie hieronder.