« Terug naar opleidingen

Mediadeveloper

niveau 4 | BOL | 3 jaar

24/7 Online door websites en apps. Als Mediadeveloper zorg jij voor de techniek die nodig is om webapplicaties te maken voor de smartphone, tablet of het internet. Je schrijft scripts en programmeert. Jouw specialistische kennis speelt een belangrijke rol bij het bouwen van een website of een app.

Je schrijft scripts en programmeert. Je gaat voor de techniek en minder voor de vorm. Jouw technische kennis speelt een belangrijke rol bij het ontwikkelen van een opdracht.

Je leert

In drie jaar leer je codes programmeren en scripts schrijven zodat internettoepassingen goed werken. Ook beveiligen, testen en beheren horen daarbij. Content Management Systemen (CMS) zijn een belangrijk onderdeel van je opleiding.

Je gaat verder aan de slag met databases en leert SQL. Verschillende programmeertalen zoals HTML5, CSS3, PHP, Javascript en JQuery komen aan bod. In het tweede en derde leerjaar doe je tijdens stages flink wat praktijkervaring op.

Docent Peter Bijker

Werken of doorleren?

Na de opleiding ben je verzekerd van een leuke baan, want er is grote vraag naar goed opgeleide Mediadevelopers. Je gaat aan de slag bij reclamebureaus, ontwerpbureaus, webdesignbureaus, multimedia- en audiovisuele bedrijven of je start je eigen bedrijf. Werk genoeg. Doorstuderen kan natuurlijk ook, Denk aan hbo-studies als Mediatechnologie of ICT Media Design.

Toelatingseisen

AanmeldenVoor de opleiding Mediadeveloper – Webdeveloper gelden de volgende toelatingseisen: Vmbo-diploma (kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg), Mbo diploma niveau 3 of een overgangsbewijs van 3 naar 4 havo/vwo. Let op! wiskunde is gewenst.

Bijsluiter

Lees de bijsluiter van Studie in Cijfers over deze opleiding.
De cijfers voor de kans op stage zijn niet relevant, wij garanderen al onze studenten een passende stageplek.