Allround Mediamaken

Kun jij eindeloos door magazines bladeren? Maak jij graag mooie dingen met Photoshop? Dan is de niveau 3 mbo-opleiding Allround Mediamaken echt iets voor jou. In deze technische opleiding leer je alles om van een ontwerp een goed eindproduct te maken.
  • Niveau 3
  • 2 jaar
  • BOL
  • Mediamaken
  • mbo
Jij bent

Een pietje precies als het om ontwerp gaat. En je houdt van mooie dingen maken.

Jij leert

Alles over opmaken. Van het bewerken van beeld en tekst tot het maken van designkeuzes.

Jij gaat

Als Allround Mediamaker werken bij een reclamebureau, communicatiebureau of een uitgeverij

Pixel
perfect is voor jou de standaard

Je hebt oog voor detail en kwaliteit. Voor jou is iets pas af als iedere pixel op de juiste plek staat.

Jij maakt van de vormgeving een document dat technisch perfect in elkaar zit. Dat alle hoeken, kleuren en pixels kloppen. Een heel precies werkje, maar ook heel belangrijk. Want daarmee zorg je bijvoorbeeld dat een tijdschrift netjes geprint kan worden. Of dat het ontwerp van een website of app pixelperfect is.

Na 2 jaar studie heb je alle skills om als allround mediamaker aan de slag te gaan. Doordat deze opleiding in het eerste jaar ongeveer hetzelfde programma aanbiedt als Mediamaken (niveau 2) kun je makkelijk overstappen van het ene naar het andere niveau. We kijken daarvoor, samen met jou, naar wat het beste bij je past.

Handige
weetjes

Ga jij kiezen voor een opleiding bij het Grafisch Lyceum Utrecht? Dan zijn deze onderwerpen handig om te weten.

De toelatingseisen voor de niveau 3 mbo-opleiding Allround Mediamaken zijn als volgt:

– Vmbo-diploma (tl, gl of kbl)
– Mbo-diploma niveau 2
– Overgangsbewijs 3-4 havo/vwo

Het s-bb heeft een handig overzicht gemaakt waarin de studie in cijfers te zien is. De cijfers voor kans op een stage zijn niet relevant. De afgelopen jaren is het ons gelukt om iedereen aan een stageplek te helpen. Ook in de toekomst zetten wij ons daarvoor in.

Studie in Cijfers

Kijk op studiemiddelen en eisen voor een overzicht van de kosten. Voordat je begint met je opleiding ontvang je meer gedetailleerde informatie.

Heb je vragen over de kosten? Neem contact op met ons Studenten Servicepunt op 030 280 70 80.

Mailen

Appen

Binnenkort vind je hier de laptopeisen voor het schooljaar 2023-2024.

Voor alle studenten van het GLU is er de MijnGLU app. Via deze app heb je toegang tot alle handige en belangrijke informatie over jouw opleiding.

Op de Elektronische Leeromgeving (ELO) vind je al het lesmateriaal, je rooster, je mail, je cijfers en het laatste nieuws over de school.

Check ELO

Het verschil tussen de opleidingen op niveau 2 en 3 zit ‘m er voornamelijk in dat er binnen de niveau 3 opleiding meer ruimte is voor eigen initiatief en zelfstandigheid, met name op het gebied van plannen en organiseren. Als dat je goed ligt kun je misschien uitstromen als Allround Mediamaker. Als je het prettig vindt om het vak eerst te leren kennen in kleinere, minder complexe opdrachten dan kun je uitstromen als Mediamaker. Daarna kun je alsnog instromen bij niveau 3. 

Wil jij graag mooie grafische producten maken en heb je een kaderdiploma. Dan kun je starten met de niveau 4 opleiding Mediavormgeven, waar je werkt aan concepten. Voel je je echter nog niet zo comfortabel met het abstracte en wil je liever met concrete opdrachten aan de slag, dan is de opleiding Allround Mediamaker  

(niveau 3) een goed idee voor jou. Je leert de tools kennen die je nodig hebt om de concepten van de mediavormgever te maken tot een concreet eindproduct. 

Heb je de opleiding niveau 3 afgerond? Dan kun je doorstromen naar de verkorte opleiding Mediavormgeven Doorstroom (MVD) op niveau 4. Na nog twee jaar studeren heb je een niveau 4 opleiding op zak. Dit is alleen mogelijk voor studenten op het GLU die de opleiding Allround Mediamaker hebben afgerond.

Ook iets voor jou?

Allround Mediamaken is natuurlijk te gek, maar check de volgende opleidingen ook eens!