Van havo naar mbo

Zit je nu op de havo, maar zit je niet helemaal op je plek? Blijf je zitten in havo 4 en wil je niet nóg een keer het jaar over doen? Heb je je havodiploma, maar zit je liever niet de hele tijd met je neus in de boeken en wil je meer praktisch en doelgericht aan de slag. Dan is een overstap naar het mbo voor jou een uitkomst. Steeds meer leerlingen met een havo-achtergrond kiezen voor een mbo-opleiding in plaats van het hbo.
Student is bezig met de nieuwe website

Havisten op het mbo

Soms loopt een schoolloopbaan van een leerling anders dan verwacht. Als blijkt dat een havoleerling toch niet helemaal op zijn plek zit op de havo of niet over gaat naar havo 5, is een overstap naar een mbo-opleiding een goed alternatief. Ook steeds meer leerlingen met een havodiploma kiezen voor het mbo.

Tussentijdse instroom en havo-klas

Havo-instromers kunnen starten bij elke mbo-opleiding van hun keuze en krijgen net als al onze andere studenten goede, persoonlijke begeleiding.

Een goede keuze is bijvoorbeeld de opleiding Mediamanagement en Marketing. Een plan bedenken voor de inzet van media, budgetteren, mensen aansturen maar ook leren vormgeven. Een opleiding voor echte ‘regelneven- tantes’.  Voor havisten die halverwege het jaar een overstap willen maken is bij deze opleiding instroom in februari mogelijk.

Havisten kiezen ook voor de opleiding Crossmedia, waar een speciale havo-klas is samengesteld. Bij deze brede opleiding gaan studenten aan de slag met reclamecampagnes en verschillende media-uitingen. Voor leerlingen die willen onderzoeken waar hun creatieve kracht ligt. Een perfecte vooropleiding voor een doorstroom naar het hbo.

Negen redenen om te kiezen voor het mbo na de havo

1. Je gaat direct aan de slag met lesstof die je echt leuk vindt
2. Je krijgt minder theorie en meer praktijkonderwijs
3. Je kunt eenvoudig doorstromen naar het hbo
4. Je leert zelfstandig- en samenwerken
5. Je hebt meer vrijheid om te kiezen welke vakken bij je passen
6. Je ontwikkelt vak skills in een richting van jouw interesse
7. Je leert niet alleen bedenken, maar je leert het ook maken
8. Je hebt een voorsprong als je toch wilt doorleren op het hbo
9. Je hebt goede kansen op de arbeidsmarkt

Deze studenten gingen je voor

Handige links

Neem dan contact op met ons StudentenServicePunt.

Bellen

WhatsApp

Mailen