« Terug naar opleidingen

Grafische vormgeving

niveau 4 | BOL | 4 jaar

De aanmelding voor deze opleiding is gesloten.

Als grafisch vormgever ontwerp je drukwerk zoals posters, flyers, advertenties, boekomslagen en magazines. Maar ook billboards, verpakkingen en stickers. Je ontwikkelt complete huisstijlen voor bedrijven en voorziet hen daarbij van advies.

Je bent creatief en je kunt goed overweg met computers. Je kunt ideeën omzetten in beeld en weet hoe je je plannen moet presenteren. Daarnaast heb je verstand van trends en volg je de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van vormgeven op de voet.

Je leert

Vanaf de start van je studie werk je in projecten aan opdrachten uit de praktijk. Daarnaast leer je in trainingen en cursussen omgaan met de software die je nodig hebt zoals Photoshop, InDesign en Illustrator. Je doet kennis op van kleurenleer, typografie, tekst- en beeldopmaak en fotografie. Ook leer je illustreren en visualiseren.

Later in de opleiding leer je hoe je je ideeën kunt presenteren aan de klant. Je krijgt vakken als marketing-communicatie en ondernemersvaardigheden en je ontwikkelt gevoel voor styling en trends. Ook leer je een website en een app te ontwerpen. Tijdens je opleiding loop je in totaal één jaar stage.

Werken of doorstuderen

Als grafisch vormgever kun je na je diploma aan de slag bij een reclamebureau, communicatiebureau, ontwerpstudio, drukkerij, uitgeverij of designbureau. Je kunt ook zelf een bedrijf beginnen. Of je kunt verder studeren aan een van de kunstacademies.

Toelatingseisen

Tenminste een vmbo-diploma kbl, gl of tl, mbo-diploma niveau 3 of een overgangsbewijs 3-4 havo/vwo.

Bijsluiter

Lees de bijsluiter van Studie in Cijfers over deze opleiding.
De cijfers voor de kans op stage zijn niet relevant, wij garanderen al onze studenten een passende stageplek.