« Terug naar opleidingen

Game Artist

niveau 4 | BOL | 4 jaar

De aanmelding voor deze opleiding is gesloten.

Als Game Artist heb je een belangrijke rol in het ontwerpproces van games. Je bent creatief en beeldend ingesteld. Jij bedenkt uitdagende karakters en spelsituaties en ontwerpt achtergronden en tools voor diverse games. Dat kan een spel zijn voor een console maar de gamewereld is veel breder. Met behulp van games leren piloten vliegen en leren kinderen rekenen. En wat dacht je van de spelletjes op internet, social media, smartphones en tablets? De gamewereld ontwikkelt zich razendsnel.

Je leert

Je leert wat je nodig hebt voor het ontwerpen en creëren van 2D- en 3D-games, zoals texturing, 2D- en 3D-modelleren, animatietechnieken en welke spelelementen belangrijk zijn. Tijdens de opleiding werk je samen met studenten van de opleiding Gamedeveloper aan projecten van echte opdrachtgevers.

Tijdens de opleiding loop je twee keer een half jaar stage.

Werken of verder leren?

Met je diploma kun je aan het werk bij gamebedrijven of bij reclamebureaus, webdesignbureaus, communicatiebureaus en marketingbedrijven. Je kunt ook je eigen bedrijf beginnen. Verder studeren in het hbo kan natuurlijk ook. Je kunt je verdiepen in het ontwerpproces, de techniek of in de commerciële kant van gaming.

Toelatingseisen

Tenminste een vmbo-diploma (tl, gl of kbl), een mbo-diploma op niveau 3 of een overgangsbewijs 3-4 havo/vwo.

Filmpje

Drie studenten Game Artist laten in een filmpje zien hoe een game gemaakt wordt: van concept naar game.

Bijsluiter

Lees de bijsluiter van Studie in Cijfers over deze opleiding.
De cijfers voor de kans op stage zijn niet relevant, wij garanderen al onze studenten een passende stageplek.