« Terug naar opleidingen

Communicatie en Marketing

Niveau 4 | BOL | 3 jaar

Je werkt op de communicatie- of marketingafdeling van een organisatie. Je schrijft en redigeert teksten voor de website, intranet en andere communicatiemiddelen. Ook weet je hoe je een boodschap kunt overbrengen met stilstaand of bewegend beeld en hoe je social media kunt inzetten. Je assisteert bij marktonderzoek en je verzorgt presentaties. Je draagt bij aan communicatie- en marketingplannen en voert deze uit. Je geeft voorlichting over het bedrijf waar je werkt en ontwikkelt daar materiaal voor. Je bent creatief in het bedenken van activiteiten en je weet wat er technisch mogelijk en haalbaar is.

Je leert

De opleiding Communicatie en Marketing duurt drie jaar. Je leert trefzeker te schrijven en voor verschillende doelgroepen de juiste toon te kiezen. Om de doelstellingen van een plan te realiseren leer je op een analytische manier te werken. Je leert hoe je marktonderzoek kunt doen om daarna het juiste advies naar de klant over te brengen. Bij ons krijg je Spaans als tweede moderne vreemde taal en leer je omgaan met de programma’s uit het Adobe-pakket zoals Photoshop en Indesign. Je leert ook reclamefilmpjes maken

Werken of verder leren

Met je diploma kun je aan de slag als communicatie- of marketingmedewerker. Je kunt gaan werken bij een adviesbureau voor marketing of communicatie, een non-profit organisatie als een museum of een afdeling voor voorlichting van een commerciële organisatie. Je kunt ook verder studeren in het hbo. De specifieke richtingen zijn communicatie, journalistiek of marketing.

Toelating

AanmeldenVmbo-diploma kbl, gl of tl, mbo-diploma niveau 3 of een overgangsbewijs 3-4 havo/vwo of hoger. Een 7 voor Nederlands en Engels is gewenst.

Bijsluiter

Lees de bijsluiter van Studie in Cijfers over deze opleiding.
De cijfers voor de kans op stage zijn niet relevant, wij garanderen al onze studenten een passende stageplek.