« Terug naar opleidingen

Animatie en Audiovisuele vormgeving

niveau 4 | BOL | 4 jaar

De aanmelding voor deze opleiding is gesloten.

In de opleiding Animatie en Audiovisuele Vormgeving leer je werken met bewegend beeld en geluid. Je maakt trailers, reclamefilmpjes, bumpers, leaders, videoreportages, motion graphics, infographics, bedrijfspresentaties en soms ook korte speelfilms. Deze producten vervaardig je in live action (video) of in de animatietechnieken 3D, 2D of stop motion. Ook pas je visual effects toe die er goed uitzien doordat je weet wat de mogelijkheden zijn, bijvoorbeeld van een greenscreen.

Voor elke opdrachtgever start je met het ontwikkelen van een concept, het idee. Vervolgens werk je dit uit tot een heus product. Je maakt hiervoor achtereenvolgens een synopsis, een storyboard en een scenario. Hierna maak je opnamen en monteer je het geheel af. Mogelijk voeg je er geluid, effecten of graphics aan toe. Het resultaat is een professioneel vormgegeven audiovisueel product. De verhaallijn en de vormgeving spelen in dit proces een centrale rol.

Je leert

Het beroepsdeel van de opleiding bestaat uit de vakken vormgeven, video, geluid en animatie en alle kennis en vaardigheden binnen deze gebieden. Je gebruikt professionele computerprogramma’s, zoals 3D Studio Max, Cinema 4D, Adobe Premiere, Photoshop, Illustrator en After Effects.

Op het gebied van animatie leer je traditionele technieken en moderne softwaretoepassingen. In de opleiding spelen de creatieve vakken vanzelfsprekend een belangrijke rol, waaronder visualiseren, modelleren en fotografie. Daarnaast komt er ook techniek bij kijken, zoals het inrichten van een set en het toepassen van software.

Je leert ook samenwerken, plannen en organiseren binnen projecten, onder andere voor echte opdrachtgevers van buiten de school. Omdat de audiovisuele beroepen zich uitermate goed lenen voor het zelfstandig ondernemerschap, heeft het vak ondernemersvaardigheden een belangrijke plaats in je opleiding.

Promofilmpje

In het promofilmpje vertellen docenten wat je leert tijdens de opleiding Animatie/audiovisuele vormgeving. Ook laten ze daarbij veel werk van onze studenten zien.

Werken of doorstuderen

Met je diploma kun je aan de slag bij een audiovisueel bedrijf, reclamebureau, film- en animatiestudio, multimediabedrijf of een webdesignbureau. Of je kunt je eigen bedrijf beginnen. Je kunt ook verder met een hbo-opleiding aan een van de kunstacademies of de Film- en Televisie Academie.

Toelatingseisen

Tenminste een vmbo-diploma kbl, gl of tl, mbo-diploma niveau 3 of een overgangsbewijs 3-4 havo/vwo.

Bijsluiter

Lees de bijsluiter van Studie in Cijfers over deze opleiding.
De cijfers voor de kans op stage zijn niet relevant, wij garanderen al onze studenten een passende stageplek.