Team RealTime Graphics

Studiekiezer probeert VR game uit
Studiekiezer probeert VR game uit
Namens het team van RealTime Graphics, van harte welkom bij het GLU.
Wij zijn de enige opleiding voor Virtual Production in Nederland. Daarmee krijg jij de unieke kans om bij onze vakschool een bijzonder vak te leren. Met jouw persoonlijke inzet moet je dat ook lukken.

We zien ernaar uit om je te begeleiden richting het waardevolle GLU-diploma en wensen je ook veel studieplezier!

Op deze pagina vind je alle belangrijke informatie over de start van jouw opleiding.

Namens het team van RealTime Graphics,

Rob van Velsen (Coördinator RealTime Graphics)

De onderstaande laptopeisen gelden voor schooljaar 2024 /2025.

Let op! Op de websites van The Rent Company en Studywise wordt geclaimd dat het GLU een samenwerking met deze partijen heeft. Dit is niet het geval en hier worden foutieve laptopeisen afgegeven. De laptopeisen die op de website per opleiding staan vermeld zijn de juiste eisen voor het aanschaffen van een nieuwe laptop.

De software die je voor je opleiding gebruikt werkt uitsluitend op Windows. Een Macbook is dus niet geschikt voor deze opleiding.

Voor de opleiding is een laptop met een sterke grafische kaart vereist, we raden een laptop aan die minimaal aan de volgende eisen voldoet:

Windows
  • CPU gelijk aan of beter dan Intel i7 13de generatie
  • Videokaart gelijk aan of beter dan NVIDIA GeForce RTX 4050
  • 32 GB RAM
  • 1TB SSD
  • Wi-Fi 6(e)

Aanschaf

Je bent vrij om je laptop te bestellen bij een leverancier naar voorkeur. Als je via www.campusshop.nl bestelt, weet je zeker dat je een laptop met de juiste specificaties en service hebt. Voordat je start met je opleiding, ontvang je meer gedetailleerde informatie. 

Houd er rekening mee dat de laptop essentieel is voor je opleiding en dat je dus een goede service krijgt als je laptop defect is. 

Let op! Op de websites van The Rent Company en Studywise wordt geclaimd dat het GLU een samenwerking met deze partijen heeft. Dit is niet het geval en hier worden foutieve laptopeisen afgegeven. De laptopeisen die op de website per opleiding staan vermeld zijn de juiste eisen voor het aanschaffen van een nieuwe laptop.

SOFTWARE 

Bij het GLU zijn digitale licenties voor Adobe en Office programma’s gratis. Hier hoef je niets voor te doen. Via surfspot.nl kan je met onderwijskorting ook software aanschaffen die je misschien wil gebruiken zoals Microsoft Windows,  antivirussoftware, diverse tools en onderzoekssoftware. Dit is niet verplicht.    

 Als je vragen hebt over de laptop en software kun je contact opnemen met de afdeling ICT.

Bellen

Mailen

Tijdens de introductiedagen leer je je klasgenoten, docenten en de school kennen. Hieronder lees je hoe laat je waar moet zijn en wat je mee moet nemen.

Wat gaan we doen?

Op woensdag 28 augustus om 9:30 ontmoeten we elkaar op de Vondellaan 178.  In de week van 22 juli krijg je via de mail te horen in welke klas je zit. De lokaalindeling voor woensdag 28 augustus is als volgt:

1RTG1: B114
1RTG2: B115

Die dag staat in het teken van eerste kennismaking met de school, je klas en je slb’er (mentor).

Ook worden er alvast wat technische zaken geregeld, zoals het inloggen op je schoolaccount. Neem die dag dus je laptop, je brief met inloggegevens en een lunchpakket mee!

Op donderdag 29 en vrijdag 30 augustus (beide om 09:30 op de Vondellaan 178, Utrecht) gaan we creatief aan de slag en bouwen we met elkaar een spel (locatie Vondellaan). Veel meer wordt er niet verklapt, maar neem voor beide dagen je eigen lunchpakket en knutselspullen mee. Vrijdag sluiten we af met wat lekkers.

Jouw studieloopbaanbegeleider voor komend studiejaar is:

1RTG1: Paula Eekels (PEE)
1RTG2: Jamie Nooten (JNO) 

Een slb’er is jouw eerste aanspreekpunt voor studieloopbaanvragen.

Vanaf 28 augustus kun je met je GLU-account inloggen op rooster.glu.nl. In juli ontvang je per brief je inloggegevens. In de week van 22 juli krijg je via de mail te horen in welke klas je zit.

De eerste lesdag valt op 5 september.

CONTACT 

Heb je na het lezen van deze informatie nog vragen, neem dan contact op met het Studenten Servicepunt.

Bellen

Appen