Welkom bij het Grafisch Lyceum Utrecht

Team MM / COMM
Team MM / COMM
Namens het team van de opleidingen Mediamanagement en Marketing en Marketing- en communicatiespecialist (voorheen Communicatie en Marketing), van harte welkom bij het GLU. Op deze pagina vind je alle belangrijke informatie over de start van jouw opleiding.

Je leest het goed, de opleiding Communicatie en Marketing heeft een nieuwe naam: Marketing- en communicatiespecialist. We hebben deze wijziging doorgevoerd, omdat we vinden dat deze beter bij de opleiding past.

Let op! NS gaat staken tijdens de introductiedagen. Check voor je vertrek de reisplanner. Wij wensen je veel plezier en succes met je nieuwe opleiding!

Joëlle Jütte (teamleider MM/COM)

Je hebt een laptop nodig om je huiswerk en lesopdrachten te maken en projecten uit te voeren.  Je laptop voldoet minimaal aan de volgende specificaties:

  • – Intel i5 11de generatie / AMD
   – Ryzen 5 5000 Series / Apple M1
   – 8 GB Ram
   – 256 GB SSD
   – Wi-Fi 802.11ax (Wi-Fi 6)
   – Windows 10 / macOS 11 Big Sur

  Koop alleen een nieuwe laptop als je die echt nodig hebt. Vaak werkt die nog goed genoeg voor onze opleidingen. Mocht je een nieuwe kopen, houd dan rekening met de opgegeven specificaties.

Aanschaf
Je bent vrij om je laptop te bestellen bij een leverancier naar voorkeur. Als je via www.campusshop.nl bestelt, weet je zeker dat je een laptop met de juiste specificaties en service hebt. Voordat je start met je opleiding, ontvang je meer gedetailleerde informatie. 

Studenten van het GLU kunnen bij CampusShop een gratis basis service pakket afsluiten. Wij raden je echter aan om voor een “Snelle Studenten Service Premium” voor 3 jaar te kiezen. (Let op! Dit is alleen mogelijk voor een Windows laptop.) <klopt dit nog?> 

Hoe bestel ik via CampusShop?
Ga naar www.campusshop.nl. Klik op de oranje balk ‘Kies jouw onderwijsinstelling/studie’. Kies hier ‘Grafisch Lyceum Utrecht’ en er verschijnt een lijst met te bestellen laptops. Kijk goed naar de minimale vereisten hierboven.  

SOFTWARE 

Bij het GLU zijn digitale licenties voor Adobe en Office programma’s gratis. Hier hoef je niets voor te doen. Via surfspot.nl kan je met onderwijskorting ook software aanschaffen die je misschien wil gebruiken zoals Microsoft Windows,  antivirussoftware, diverse tools en onderzoekssoftware. Dit is niet verplicht.    

 Als je vragen hebt over de laptop en software kun je contact opnemen met de afdeling ICT.

Bellen

Mailen

Om elkaar alvast een beetje te leren kennen hebben we een leuke opdracht. Maak een korte video (rond de 1 minuut) waarin je jezelf voorstelt aan je klasgenoten en studieloopbaanbegeleiders! Je kunt hierbij denken aan; waar woon je, met wie woon je daar, heb je een huisdier, heb je hobby’s, doe je aan een sport, heb je een bijbaan, wat is je lievelingseten, heb je een gek talent, een mooi insta-account, ben je actief op TikTok? Bepaal zelf wat je kwijt wilt en hoe je dat filmt! Je mag zelf in beeld zijn, maar als je dat liever niet wilt, dan hoeft dat niet. Zorg wel dat het een liggend/horizontaal filmpje is. Je kunt het gewoon met je telefoon filmen. Maak er wat leuks van!

Stuur het filmpje of de link uiterlijk woensdag 18 augustus naar Isa de Gier. Schrijf in het onderwerp van de mail voornaam – achternaam – klascode. Isa zal het naar jullie allemaal doorsturen, zodat je je klasgenoten al een beetje kent voor je naar school komt.

Via je privémail krijg je half juli bericht in welke klas je zit.

Mailen naar Isa

Tijdens de introductiedagen leer je je klasgenoten, docenten en de school kennen. Hieronder lees je hoe laat je waar moet zijn en wat je mee moet nemen. 

Programma 

Hieronder komt nog het programma van de introductie 

Woensdag 24 augustus
Neem een lunchpakketje mee.

Op woensdag is je eerste dag bij ons op het GLU, Vondellaan 178.

09.00 – 09.30              Start in de collegezaal (de trap is in de hal van de school)
09.30 – 15.00              Kennismaken met je klas en je slb’er

Donderdag 25 augustus
Je hebt een vrije dag.

Vrijdag 26 augustus
Neem je laptop en wandelschoenen meenemen.

09.00 – 15.00              Uitleg digitale systemen en opdracht buiten de school. De lunch wordt door school verzorgd

Maandag 29 augustus
Op maandag start je met de lessen zoals ze op het rooster staan.

Jouw studieloopbaanbegeleider voor aankomend schooljaar is:

1MM1 Chantal Feenstra en Kenneth Story

Klik op de button om jouw SLB-ers, Chantal en Kenneth, te leren kennen.

Check de video

1MM2 Magali de Klein en Erik Zandstra

Klik op de button om jouw SLB-ers, Magali en Erik, te leren kennen.

Check de video


1COM1 Mustapha Adhar en Femke Klein

Klik op de button om jouw SLB-ers, Mustapha en Femke, te leren kennen.

Check de video

Een SLB’er is jouw eerste aanspreekpunt voor studieloopbaanvragen.

Vanaf 19 juli kun je met je GLU-account inloggen op rooster.glu.nl. In juli ontvang je per brief je inloggegevens. De eerste lesdag valt op maandag 29 augustus. 

De kennismakingsouderavond staat voor voorlopig gepland op 13 september. Na de zomer versturen we daar de uitnodigingen voor.

CONTACT 

Heb je na het lezen van deze informatie nog vragen, neem dan contact op met het Studenten Servicepunt.

Bellen

Appen

Mailen