Welkom bij het Grafisch Lyceum Utrecht

Team Grafische Vormgeving
Team Grafische Vormgeving
Namens het team van de opleiding Grafische Vormgeving, van harte welkom bij het GLU. Op deze pagina vind je alle belangrijke informatie over de start van jouw opleiding.
Let op! NS gaat staken tijdens de introductiedagen. Check voor je vertrek de reisplanner. Wij wensen je veel plezier en succes met je nieuwe opleiding!

Mar-Jan van Galen (teamleider GV)

Je hebt een laptop nodig om je huiswerk en lesopdrachten te maken en projecten uit te voeren. Je laptop voldoet minimaal aan de volgende specificaties: 

 • – Intel i5 11de generatie / AMD Ryzen
  – 5 5000 Series / Apple M1

  – 8 GB Ram
  – 256 GB SSD
  – Wi-Fi 802.11ax (Wi-Fi 6) 

  – Windows 10 / macOS 11 Big Su

Aanschaf
Je bent vrij om je laptop te bestellen bij een leverancier naar voorkeur. Als je via www.campusshop.nl bestelt, weet je zeker dat je een laptop met de juiste specificaties en service hebt.  

Houd er rekening mee dat de laptop belangrijk is voor je opleiding en dat je dus een goede service krijgt als je laptop defect is. CampusShop biedt een gratis basis service pakket aan: ‘Snelle Studenten Service’. Wij raden je echter aan om een ‘Premium Studenten Service’ voor 3 jaar af te sluiten. Bij een MacBook worden deze services niet aangeboden 

Hoe bestel ik via CampusShop?
Ga naar www.campusshop.nl. Klik op de oranje balk ‘Kies jouw onderwijsinstelling/studie’. Kies hier ‘Grafisch Lyceum Utrecht’ en kies je opleiding. Vervolgens verschijnt er een lijst met te bestellen laptops welke aan de eisen voor je opleiding voldoen. Controleer de specificaties van de laptop voordat je besteld nog wel even goed met de specificaties op de pagina van jouw opleiding. 

SOFTWARE 

Bij het GLU zijn digitale licenties voor Adobe en Office programma’s gratis. Hier hoef je niets voor te doen. Via surfspot.nl kan je met onderwijskorting ook software aanschaffen die je misschien wil gebruiken zoals Microsoft Windows,  antivirussoftware, diverse tools en onderzoekssoftware. Dit is niet verplicht.    

 Als je vragen hebt over de laptop en software kun je contact opnemen met de afdeling ICT.

Bellen

Mailen

Onze docenten hebben een tekenpakket samengesteld met diverse materialen waarmee je het komende jaar gaat werken. Het tekenpakket is gratis en bestellen wij voor je. Je ontvangt het tekenpakket in één van je eerste lessen op school 

Tijdens de introductiedagen leer je je klasgenoten, docenten en de school kennen. Hieronder lees je hoe laat je waar moet zijn en wat je mee moet nemen. 

Programma 

Woensdag 24 augustus

Het schooljaar start op woensdag augustus 2022 om 9.00 op school (Vondellaan 178).  We verzamelen in de lokalen A009, A011, A022, A003, B208 en B209. In het atrium wordt je naar het juiste lokaal verwezen. Op deze dag maak je kennis met de school, je klas en je SLB’er. Ook maken we een klassenfoto.

Donderdag 25 augustus

Op donderdag 25 augustus wordt je om 9:00 in de stad verwacht. Op de eerste introductiedag krijg je het verzamelpunt te horen. Op deze donderdag staat het kennis maken met de stad centraal. Met een groep gaan we aan de hand van verschillende opdrachten de stad verkennen.

Vrijdag 26 augustus

Op vrijdag wordt het introductieprogramma op school afgesloten met een creatieve opdracht. We verzamelen om 9.00 op school (Vondellaan 178) in lokaal B208, B209, B210, B218, A009 en A011.

 

 

 

Jouw studieloopbaanbegeleider voor komend studiejaar is:

1GV1 Martijn Koot en Roeland Dekkers.
1GV2 Joeri Meeuwsen.
1GV3 Sladjana Frederiks.
1GV4 Ilse Koenen en Sara Sjostrom.
1GV5 Arjan Lagendijk.
1GV6 Paul Hageman. 

Een slb’er is jouw eerste aanspreekpunt voor studieloopbaanvragen.  

Vanaf 24 augustus kun je met je GLU-account inloggen op rooster.glu.nl. In juli ontvang je per brief je inloggegevens. De eerste lesdag valt op maandag 29 augustus. 

Contact

Heb je na het lezen van deze informatie nog vragen, neem dan contact op met het Studenten Servicepunt.

Bellen

Appen

Mailen