Informatie voor decanen

Als decaan bent u een belangrijke informatiebron voor leerlingen die een beroepskeuze moeten maken. Voor het Grafisch Lyceum Utrecht bent u daarom het eerste aanspreekpunt bij het geven van voorlichting over onze opleidingen.

Voorlichting aan leerlingen

Het Grafisch Lyceum Utrecht vindt het belangrijk dat aankomende studenten een goed beeld hebben van de opleiding die ze willen volgen. Daarom verzorgen wij graag voorlichting over onze opleidingen bij u op school. Dat kan bijvoorbeeld tijdens een beroepenmarkt of informatiemiddag of -avond. Studenten en docenten van diverse opleidingen vertellen dan over de ins en outs van de opleiding, de aanmeldprocedure en de manier waarop het Grafisch Lyceum Utrecht onderwijs verzorgt.

Studiekeuzehulp ten tijde van Corona

Op dit moment geven we, in kleine groepjes, rondleidingen bij ons op school. Interesse? Stuur een mail naar rondleiding@glu.nl (ovv uw naam en de opleiding(en) waar u interesse in heeft) om een afspraak te maken voor een rondleiding. Heeft u vragen over de opleiding? Plan dan een Online Oriëntatiegesprek in. Of neem contact op met ons Studenten Servicepunt via aanmelden@glu.nl of 030 280 70 80 (ook voor Whatsapp).

Voorlichtingsmateriaal

Op verzoek sturen wij u graag brochures of folders met informatie over onze opleidingen toe.

MBO-Magazine

Acht mbo’s in de regio Utrecht hebben een interactief magazine gemaakt, Mbo Studiekeuzegids Regio Utrecht. 

Met de informatie in dit magazine krijgen leerlingen een indruk van de verschillende domeinen en opleidingen die deze scholen aanbieden. Een handige tool om leerlingen te helpen met hun studiekeuze.

Studiekeuzelab

Op maandag 16 november presenteerden wij onze school tijdens de voorlichtingsweek van Studiekeuzelab. Leerlingen die deze presentatie hebben gemist kunnen hem nog terugkijken. Eerst even registreren, de inloggegevens volgen via de mail en maak dan kennis met onze school en onze opleidingen.

Contact voorlichting

Voor meer informatie over voorlichtingsactiviteiten en mogelijkheden kunt u contact opnemen via: communicatie@glu.nl.

Aanmeldprocedure

Het Grafisch Lyceum Utrecht heeft voor alle opleidingen een aanmeldprocedure met een aantal verplichte stappen. Nadat een leerling zich heeft aangemeld, ontvangt hij of zij een informatiepakket over de verdere stappen en een thuisopdracht. Als zijn of haar Digitale Doorstroom Dossier (DDD) en de motivatiebrief zijn ingevuld volgt een uitnodiging voor een kennismakingsgesprek. Meer informatie op de pagina Aanmelden.

Begeleiding bij aanmeldprocedure

Als daar bij u op school ruimte voor is, is het mogelijk de samenstelling van het portfolio of de uitwerking van de thuisopdracht te (laten) begeleiden. test

Contact aanmeldprocedure en zorgleerlingen

Als u vragen heeft over onze aanmeldprocedure of over de mogelijkheden en begeleiding van leerlingen die extra zorg nodig hebben, kunt u kunt u per mail contact opnemen via aanmelden@glu.nl.

Esmeralda van Run over het Grafisch Lyceum Utrecht
Bij de start van de bustour voor decanen die Sterk VO op 9 oktober 2018 organiseerde, gaf Esmeralda van Run, student Grafische Vormgeving, een korte pitch over het Grafisch Lyceum Utrecht.