GLU Next

GLU Community
GLU Community
GLU Next is dé plek waar (oud-)studenten, startende talenten, ervaren professionals en organisaties elkaar ontmoeten om samen verder te komen. Op zoek naar vacatures en opdrachten, oproepen en ideeën, alumni activiteiten, seminars en cursussen en interessante updates in het vak? Je kan dit en meer hier vinden én zelf delen. Bekijk een greep uit de mogelijkheden of neem contact op via communicatie@glu.nl.

Deel

Heb je een idee, opdracht, vacature, oproep of vraag? Deel het met community om het mogelijk te maken.

  • Deel je ervaringen op onze LinkedIn community pagina

 

De community pagina

Door met oud-studenten en professionals in contact te blijven, begrijpen we als GLU wat er speelt. Jullie inzicht en kennis maakt het mogelijk om onze studenten daar op voor te bereiden. Daarom leren wij graag van jou. Bijvoorbeeld door mee te praten over ontwikkelingen in het vak, als stagebegeleider of als gastdocent. De opties verkennen? We horen het graag via de mail.

Mailen

Heb je een opdracht voor studenten? Aan het BUREAU kun je vragen om huisstijlen, websites, animaties, webshops, posters, apps, boeken, routebordjes, flyers, video’s en campagnes voor je organisatie te ontwerpen. Bekijk de mogelijkheden en neem contact op met het BUREAU.

Het BUREAU

Netwerken

Als (toekomstig) professional kan je bij deze communities aanhaken voor informatie, inspiratie en het leren kennen van andere mensen uit het vak.

Iedere maand worden 65 bezoekers geïnspireerd met een talk, een ontbijtje en een goede kop koffie in de Stadstuin in de WerkspoorFabriek. Zij richten zich op creatieven in de breedste zin van het woord; illustratoren, ontwerpers, interaction designers, projectleiders, copywriters, webdevelopers etc. De sprekers praten altijd over hun vakgebied gekoppeld aan creativiteit en het maandelijkse thema.

Creative Mornings Utrecht

Every first Wednesday of the month, from 12:00 to 14:00, we host the Dutch Game Garden Network Lunch!

Meet inspiring individuals of the game industry and connect with creative professionals, potential clients, project leaders, future interns, and teachers!  Visitors to our event come to chat with the industry, look for a new job or internship, play fresh games, or walk around looking for inspiration for a new project.

The Network Lunch is a great place to build your network, ask for advice, or give advice to others who need your help.

Dutch Game Garden

Meetup Utrecht is er voor zelfstandig ondernemers en vakspecialisten in de regio Utrecht.

Om te ondernemen moet je in contact zijn met mensen. Mensen als partner, klant, toeleverancier, adviseur, specialist of gewoon als gelijkgestemde met een luisterend oor. Daarom is er deze MeetUp. Elke maandagochtend wordt er een online netwerkbijeenkomst georganiseerd.

Meetup Utrecht

Advies

Wil je verder leren of ondernemen? Ben je op zoek naar een werkplek om te huren of financiering? Met deze en andere vragen kan je hier terecht.

  • Als je voor jezelf scherp hebt op welke manier jij jezelf professioneel wilt ontwikkelen, dan kan je bij Werktuig voor Ontwikkeling – PPO financiering voor je plan aanvragen.

 

Werktuig PPO

  • Gratis loopbaancoaching met het STAP ontwikkeladvies voor mensen met maximaal MBO-2

Heb je maximaal opleidingsniveau MBO-2? Vind op STAP-budget.nl een coach voor gratis ontwikkeladvies t.w.v. 700 euro! Met het STAP Ontwikkeladvies kun je gratis loopbaancoaching krijgen. Meld je aan bij één van de deelnemende coaches op via de website van STAP-budget

STAP-Budget

  • Waar heb je recht op in loondienst? Vraag het de vakbond.

FNV is de vakbond waar je terecht kan als je werkt in de branches grafisch/prepublishing, verpakkingen, musea, audiovisueel, uitgeverijen en klassieke muziek. Voor deze vakmensen sluit FNV cao’s af. En als het nodig is, dan voeren we samen actie voor een goede cao. In je cao vind je afspraken over je loon, toeslagen, werktijden, overwerk, vakantie en pensioen. Veel informatie en diensten zijn gratis. Als je lid wordt, kan je daarnaast ook bellen voor persoonlijk advies over je werk en hulp krijgen als het wat minder goed gaat.

FNV vakbond

Werk

Op zoek naar een baan, opdrachtgever, werkruimte, financiering of advies?
Deze plekken en loketten helpen je verder.

Vacatures en opdrachten in de media en creatieve sector vind je o.a. op de onderstaande websites. Ook delen we regelmatig vacatures, opdrachten en oproepen in onze community groep op Linkedin.

Alle Media Vacatures

Jobs in de Media

Mediavacature.nl

JOBS IN MEDIA

VacatureVia

Culturele vacatures

Werken bij het GLU

Ook delen we regelmatig vacatures, opdrachten en oproepen in onze community groep op Linkedin

Kennis en inspiratie

Handige workshops, interessante seminars, toffe podcasts en inspirerende talks.

  • Benieuwd wat de nieuwste generatie makers maken? Bekijk de GLU online expositie waar onze studenten hun werk presenteren.

 

GLU online expositie

Cultuur + Ondernemen heeft voor creatieve professionals allerlei tips en tricks verzamelt die handig zijn als zzp-er of ondernemer.

Cultuur + ondernemen

Op het Media Park in Hilversum is een metaverse werkplaats. Het is initiatief van het GLU in een samenwerking van de zes creatieve mbo-vakscholen in Nederland (Mediacollege Amsterdam, Grafisch Lyceum Utrecht, Grafisch Lyceum Rotterdam, Nimeto, Cibap en Sint Lucas) en Media Perspectives. De werkplaats ontwikkelt nieuwe toepassingen met in de mediasector ontwikkelde immersieve technologie.

De werkplaats is dé plek waar studenten, docenten en medewerkers van mediabedrijven en andere organisaties samen opgeleid worden voor de volgende evolutie van het internet: web3 en de metaverse. Binnen de werkplaats kun je vrij experimenteren, uitwisselen en leren. Door constructieve en collaboratieve samenwerkingen met bedrijven en praktijkgerichte toepassingen, leiden wij het talent van de toekomst op!

Metaverse werkplaats

Een werkplaats, eventspace, en clubhuis voor iedereen met een idee die dat niet kan loslaten. Een plek waar je anders leert kijken, denken, durven en doen.

Iedereen heeft wel een ‘wat als?’ verhaal. Wat als ik voor mezelf begin? Wat als ik die krabbel op dat bierviltje nu wel ga uitvoeren? Een werkplaats, eventspace, en clubhuis voor iedereen met een idee die dat niet kan loslaten. Een plek waar je anders leert kijken, denken, durven, en doen. Een plek waar je kan proberen, op je bek mag gaan, en wordt geïnspireerd om je gut feeling te volgen. VOGELFREI bevindt zich op het terrein van de Havenloods in Utrecht.

Vogelfrei

Utrecht Creative Community biedt inspiratie, mogelijkheden en kansen om te blijven leren en professionaliseren. Voor iedereen die werkt of wil werken in de creatieve en culturele sector in regio Utrecht.

Utrecht Creative Community