Welkom bij het Grafisch Lyceum Utrecht

Team Webdesign en Webdeveloper
Team Webdesign of Webdeveloper
Namens het team van de opleiding Webdesign, van harte welkom bij het GLU. Op deze pagina vind je alle belangrijke informatie over de start van jouw opleiding.

Let op! NS gaat staken tijdens de introductiedagen. Check voor je vertrek de reisplanner. Wij wensen je veel plezier en succes!

Team Webdesign

Webdesign

Hieronder vind je alle informatie die je nodig hebt voordat je start met de opleiding Webdesign.

Tijdens je opleiding heb je een laptop nodig om je huiswerk en lesopdrachten te maken en projecten uit te voeren. Je laptop voldoet minimaal aan de volgende specificaties: 

  • – Intel i5 11de generatie / AMD Ryzen 5 5000 Series / Apple M1
    – 8 GB Ram
    – 256 GB SSD
    – Wi-Fi 802.11ax (Wi-Fi 6)
    – Windows 10 / macOS 11 Big Sur 

Aanschaf
Je bent vrij om je laptop te bestellen bij een leverancier naar voorkeur. Als je via www.campusshop.nl bestelt, weet je zeker dat je een laptop met de juiste specificaties en service hebt.  

Houd er rekening mee dat de laptop belangrijk is voor je opleiding en dat je dus een goede service krijgt als je laptop defect is. CampusShop biedt een gratis basis service pakket aan: ‘Snelle Studenten Service’. Wij raden je echter aan om een ‘Premium Studenten Service’ voor 3 jaar af te sluiten. Bij een MacBook worden deze services niet aangeboden 

Hoe bestel ik via CampusShop?
Ga naar www.campusshop.nl. Klik op de oranje balk ‘Kies jouw onderwijsinstelling/studie’. Kies hier ‘Grafisch Lyceum Utrecht’ en kies je opleiding. Vervolgens verschijnt er een lijst met te bestellen laptops welke aan de eisen voor je opleiding voldoen. Controleer de specificaties van de laptop voordat je besteld nog wel even goed met de specificaties op de pagina van jouw opleiding. 

Software

Bij het GLU zijn digitale licenties voor Adobe en Office programma’s gratis. Hier hoef je niets voor te doen. Via surfspot.nl kan je met onderwijskorting ook software aanschaffen die je misschien wil gebruiken zoals Microsoft Windows,  antivirussoftware, diverse tools en onderzoekssoftware. Dit is niet verplicht.    

Als je vragen hebt over de laptop en software kun je contact opnemen met de afdeling ICT.

Bellen

Mailen

Het team van Webdesign heeft een video gemaakt om jou te verwelkomen op school. Nieuwsgierig? Bekijk de video via onderstaande button!

Check de video

Tijdens de introductiedagen leer je je klasgenoten, docenten en de school kennen. Hieronder lees je hoe laat je waar moet zijn en wat je mee moet nemen. 

Programma 

Hieronder komt nog het programma van de introductie:

Donderdag 25 augustus 2022
Het schooljaar start op donderdag 25 augustus 2022 om 9.00 op school (Koningin Wilhelminalaan 7).  

We verzamelen in de kantine.

  • In de ochtend maak je op school kennis met elkaar en de docenten. Rond 12 uur lunchen we gezamenlijk op school, deze lunch wordt door school verzorgd. In de middag is er een gezellige verrassingsactiviteit en rond 15:00 sluiten we de dag af.Belangrijk: Je hoeft je laptop tijdens deze introductiedag NIET mee te nemen.

Jouw coaches voor komend studiejaar zijn Eric Sips en Hans Brussee. Je coach is jouw eerste aanspreekpunt voor studieloopbaanvragen.  

Vanaf 25 augustus kun je met je GLU-account inloggen op rooster.glu.nl. In juli ontvang je per brief je inloggegevens. De eerste lesdag valt op 29 augustus. 

Contact

Heb je na het lezen van deze informatie nog vragen, neem dan contact op met het Studenten Servicepunt .

Bellen

Appen

Mailen