Welkom bij het Grafisch Lyceum Utrecht

Studenten werken samen aan project.
Studenten werken samen aan project.
Namens het team van de opleiding Webdesign, van harte welkom bij het GLU. Op deze pagina vind je alle belangrijke informatie over de start van jouw opleiding.

Check voor je vertrek de reisplanner. Wij wensen je veel plezier en succes!

Wendy Roerdink (teamleider Webdesign)

Webdesign

Hieronder vind je alle informatie die je nodig hebt voordat je start met de opleiding Webdesign.

Voor de opleiding is een laptop geschikt voor grafisch werk vereist, we raden een laptop aan die minimaal aan de volgende eisen voldoet:

 • Windows
  • Intel i5 11de generatie / AMD Ryzen 5 5000 Series
  • 16 GB Ram
  • 256 GB SSD
  • Wi-Fi 802.11ax (Wi- Fi 6)
  • Windows 11
 • Apple
  • Apple M1 / M2
  • 8 GB Ram
  • 256 GB SSD
  • macOS 13 Ventura

Aanschaf
Je bent vrij om je laptop te bestellen bij een leverancier naar voorkeur. Als je via www.campusshop.nl bestelt, weet je zeker dat je een laptop met de juiste specificaties en service hebt.  

Houd er rekening mee dat de laptop belangrijk is voor je opleiding en dat je dus een goede service krijgt als je laptop defect is. CampusShop biedt een gratis basis service pakket aan: ‘Snelle Studenten Service’. Wij raden je echter aan om een ‘Premium Studenten Service’ voor 3 jaar af te sluiten. Bij een MacBook worden deze services niet aangeboden 

Hoe bestel ik via CampusShop?
Ga naar www.campusshop.nl. Klik op de oranje balk ‘Kies jouw onderwijsinstelling/studie’. Kies hier ‘Grafisch Lyceum Utrecht’ en kies je opleiding. Vervolgens verschijnt er een lijst met te bestellen laptops welke aan de eisen voor je opleiding voldoen. Controleer de specificaties van de laptop voordat je bestelt nog wel even goed met de specificaties op de pagina van jouw opleiding. 

Software

Bij het GLU zijn digitale licenties voor Adobe en Office programma’s gratis. Hier hoef je niets voor te doen. Via surfspot.nl kan je met onderwijskorting ook software aanschaffen die je misschien wil gebruiken zoals Microsoft Windows,  antivirussoftware, diverse tools en onderzoekssoftware. Dit is niet verplicht.    

Als je vragen hebt over de laptop en software kun je contact opnemen met de afdeling ICT.

Bellen

Mailen

Tijdens de introductiedagen leer je je klasgenoten, docenten en de school kennen. Hieronder lees je hoe laat je waar moet zijn en wat je mee moet nemen.

Op donderdag 24 augustus gaan we op informele manier met elkaar en de school kennismaken. Studenten uit leerjaar 2 hebben een mooi programma voorbereid en zullen je door de dag heen vergezellen.

Inloop en welkom vanaf 9.00 uur in lokaal B216 op de Vondellaan. Lunch: 12.00 uur op school
Activiteit op locatie: 14.00 en 15.00 uur
Einde programma rond 15.30 uur 

Op vrijdag 25 augustus gaan we kanoën door de mooiste grachten van Nederland, namelijk die van Utrecht met Kanoverhuur Utrecht Oudegracht aan de Werf 275 

Verzamelen: 10.00 uur
Varen: 10.30 – 12.00 uur
Lunch: 12.15 uur in park Lepelenburg (lunch wordt verzorgd) 

Na de lunch spelen in het park. 

Jouw studieloopbaanbegeleider voor komend studiejaar is Marieke Kleinhesselink of Fenna van den Berg. Een slb’er is jouw eerste aanspreekpunt voor studieloopbaan vragen.

Op dinsdag 18 juli is het rooster bekend. Ook krijg je in deze week via de mail te horen in welke klas je zit.

Contact

Heb je na het lezen van deze informatie nog vragen, neem dan contact op met het Studenten Servicepunt .

Bellen

Appen

Mailen