Welkom bij het Grafisch Lyceum Utrecht

Team Crossmedia
Crossmedia
Namens het team van de opleiding Crossmedia, van harte welkom bij het GLU. Op deze pagina vind je alle belangrijke informatie over start van jouw opleiding.

Let op! NS gaat staken tijdens de introductiedagen. Check voor je vertrek de reisplanner. Wij wensen je veel plezier en succes met je nieuwe opleiding!

Wendy Roerding (teamleider CM)

Je hebt een laptop nodig om je lessen te volgen en je huiswerk en lesopdrachten te maken. Je laptop voldoet minimaal aan de volgende specificaties: 

  • – Intel i5 11de generatie / AMD Ryzen 5 5000 Series / Apple M1 
  • – 8 GB Ram 
  • – 256 GB SSD 
  • – Wi-Fi 802.11ax (Wi-Fi 6) 
  • – Windows 10 / macOS 11 Big Sur 

Aanschaf
Je bent vrij om je laptop te bestellen bij een leverancier naar voorkeur. Als je via www.campusshop.nl bestelt, weet je zeker dat je een laptop met de juiste specificaties en service hebt.  

Houd er rekening mee dat de laptop belangrijk is voor je opleiding en dat je dus een goede service krijgt als je laptop defect is. CampusShop biedt een gratis basis service pakket aan: ‘Snelle Studenten Service’. Wij raden je echter aan om een ‘Premium Studenten Service’ voor 3 jaar af te sluiten. Bij een MacBook worden deze services niet aangeboden 

Hoe bestel ik via CampusShop?
Ga naar www.campusshop.nl. Klik op de oranje balk ‘Kies jouw onderwijsinstelling/studie’. Kies hier ‘Grafisch Lyceum Utrecht’ en kies je opleiding. Vervolgens verschijnt er een lijst met te bestellen laptops welke aan de eisen voor je opleiding voldoen. Controleer de specificaties van de laptop voordat je beste

SOFTWARE 

Bij het GLU zijn digitale licenties voor Adobe en Office programma’s gratis. Hier hoef je niets voor te doen. Via surfspot.nl kan je met onderwijskorting ook software aanschaffen die je misschien wil gebruiken zoals Microsoft Windows,  antivirussoftware, diverse tools en onderzoekssoftware. Dit is niet verplicht.    

Als je vragen hebt over de laptop en software kun je contact opnemen met de afdeling ICT.

Bellen

Mailen

Tijdens de introductiedagen leer je je klasgenoten, docenten en de school kennen. Hieronder lees je hoe laat je waar moet zijn en wat je mee moet nemen. 

Programma 

In de eerste schoolweek (week 34) kom je een dag naar school (Locatie Kon. Wilhelminalaan 7). Die dag staat in het teken van kennismaken met elkaar, de docenten, je rooster, je laptop, ict-systemen, etc. 

  • Kennismakingsdag Crossmedia: donderdag 25 augustus 9:00 – 15:30 uur
    Kennismakingsdag Mediavormgeven Doorstroom: Vrijdag 26 augustus 9:00 – 15:30 uur 

 

In de tweede week volg je een introductieprogramma volgens je rooster. 

In de derde week (week 35) ga je op meerdaagse excursie. Voor de MVD-klas zijn hier kosten aan verbonden. Zij worden hierover apart geïnformeerd door onze financiële administratie. 

In de vierde week (week 36) starten de reguliere lessen. 

 Tijdens het hele introductieprogramma heb je je laptop nodig! 

Jouw studieloopbaanbegeleider voor komend studiejaar is:

1CM1 Arjan van Rheene (ARH) 
1CM2 Folkert Jan Boersma (FBO) 
1CM3 Bob Aardewerk (BAA) 
1MVD1 Jurjen van Andel (JAN) 

Een slb’er is jouw eerste aanspreekpunt voor studieloopbaanvragen. 
 

Vanaf 19 juli kun je met je GLU-account inloggen op rooster.glu.nl. In juli ontvang je per brief je inloggegevens. De eerste lesdag valt op maandag 29 augustus. 

Contact

Heb je na het lezen van deze informatie nog vragen, neem dan contact op met het Studenten Servicepunt.

Bellen

Appen

Mailen